Donald Trump:

Frigir svært sladdet ransakelsesordre

Det amerikanske justisdepartementet har frigitt en svært sladdet utgave av ransakelsesordren mot Donald Trumps bolig i Florida.

RANSAKET: Trumps Mar-a-Lago bolig ble raidet av FBI 8. august. AP Photo/Steve Helber, File
RANSAKET: Trumps Mar-a-Lago bolig ble raidet av FBI 8. august. AP Photo/Steve Helber, File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres

Frigivelsen kommer etter at en føderal dommer ba om at dokumentet skulle bli frigitt. Flere amerikanske medier har også bedt om begrunnelsen for ransakelsen av Trumps bolig 8. august.

Vitnebeskyttelse oppgis som grunnen til at dokumentet er sladdet.

I dokumentet redegjør kilder for at Donald Trump skal ha tatt med seg en rekke sikkerhetsgraderte dokumenter til sin bolig i Florida. Luksusboligen skal ikke ha sikkerhetsanordninger for bevaring av slike dokumenter, fremkommer det av ransakesordren.

Les ordren her.

Ordren kom etter at det amerikanske nasjonalarkivet (NARA) hadde mottatt en rekke dokumenter fra Donald Trump som inneholdt gradert materiale.

«Fra 16. - 18. mai 2022, gjennomførte FBI-agenter en foreløpig gjennomgang av de 15 eskene som ble overlevert til nasjonalarkivet og identifiserte dokumenter som var graderte i 14 av de 15 eskene.», står det i ransakelsesordren som så oppsummerer funnene som ble gjort:

«En foreløpig oppsummering av de graderte dokumentene viser følgende tall: 184 unike dokumenter som var merket at de var graderte, inkludert 67 som var merket «KONFIDENSIELL», 92 merket «HEMMELIG» og 25 merket «STRENGT HEMMELIG (altså TOP SECRET)».»

- Basert på min trening og erfaring, vet jeg at graderte dokumenter på disse nivåene normalt inneholder forsvarsinformasjon. Flere av dokumentene inneholdt også det som ser ut til å være FPOTUS (Trumps) håndskrevne informasjon, sier en anonymisert FBI-agent i ransakelsesordren.

- Basert på de foregående faktaene mener jeg det er skjellig grunn til mistanke for å tro at det er beviser og annet ulovlig ervervet materiale på eiendommen, står det i konklusjonen til ordren.

Det hvite hus uttaler fredag kveld at det ikke kan kommentere en pågående etterforskning, melder nyhetsbyrået Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer