Frigir video av drapet på Kajieme Powell (25)

Skutt av politiet etter å ha stjålet energidrikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag denne uka ble 25 år gamle Kajieme Powell skutt og drept av politiet i St. Louis, USA, etter å ha oppført seg truende bevæpnet med en kjøkkenkniv. Drapet kom bare ti dager etter at den 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politibetjent i nabobyen Ferguson.

Nå har St Louis-politiet valgt å frigi en mobilvideo som viser skuddepisoden hvor Powell mistet livet.

Stjal energidrikker og muffins I videoen kan man se Powell, som i forkant av hendelsen skal ha stjålet energidrikker og muffins fra en lokal butikk, gå hvileløst rundt med kniv før en politibil med to betjenter ankommer stedet.

På politiets anmodninger om å legge fra seg kniven, velger Powell i stedet å nærme seg politiet mens han roper «skyt meg». Politimennene svarer med å åpne ild, og Powell faller til bakken. Powell døde senere av skadene.

Politimester i St. Louis, Sam Dotson, opplyser at de har valgt å offentliggjøre videoen for å gi lokalbefolkningen bedre innsyn i politiets arbeid, sett i lys av opptøyene som har herjet i nabobyen Ferguson etter drapet på Brown.

I tillegg til mobilvideoen har politiet også frigitt overvåkningsbilder fra butikken Powell stjal fra, samt en nødsamtale fra stedet.

- Urolighetene, ikke bare i St. Louis, men også ellers i landet og verden på grunn av Ferguson-hendelsen, har gjort at vi vil være sikre på at dette blir gjort på riktig måte, sier Dotson, ifølge lokalavisa St. Louis Post-Dispatcher.

Oppretter ny avdeling Begge politibetjentene har blitt pålagt å ta ut permisjon mens den interne etterforskningen pågår. Ifølge Dotson har St. Louis-politiet også oppnevnt en ny politienhet hvor fire betjenter kun skal se på saker hvor politiet har skutt for å drepe.

Til tross for at St. Louis-politiet har vært raskt ute med mange opplysninger om skyteepisoden, har Powell-drapet likevel ført til nye protester, både i St. Louis og Ferguson.

Rundt 150 demonstranter samlet seg tirsdag kveld ved byens marked, for å vise sin avsky mot politiets våpenbruk i saken.