Tønsberg-drapet

Frigir video. Ønsker tips

Politiet frigir video av en antatt gjerningsperson fra drapet i Tønsberg.

TØNSBERG: Politiet leter etter denne mannen. Video: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld går politiet ut med en overvåkingsvideo fra Kilen som viser en antatt gjerningsperson fra drapet i Tønsberg.

- Vi går ut med denne videoen fordi vi ønsker tips om gjenkjennelse av denne personen, sier kommunikasjonsrådgiver Tommy Hiorth-Lillefjære i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Politiet ber om at tips rettes til deres tipstelefon på 476 96 500.

Har du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

Det har gått seks dager siden Bård Lanes (33) ble skutt og drept på Kilen i Tønsberg. Den første meldinga kom til politiet klokka 22.14 tirsdag kveld. Så langt er ingen siktet for drapet.

Jakter flere gjerningspersoner

En mann (31) er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drap. Politiet jakter nå flere gjerningspersoner.

Politiet tror minst to personer har medvirket til drapet. Den siktede 31-åringen og den ukjente mannen som er fanget på overvåkingsvideoen. De utelukker ikke at enda flere kan være involvert.

Politiet har tidligere gått ut med et stillbilde fra videoen.

- Vi oppfordrer mannen på bildet til å melde seg til politiet, eller andre som gjenkjenner personen, til å ta kontakt med oss, sa Tønsbergs politistasjonssjef Øystein Holt til Dagbladet torsdag forrige uke.

Avbildet ved samme sted

Den ukjente mannen er fanget på kamera utenfor inngangsdøra til senteret i Kilengata 18. Overvåkingsbilder viser at også Bård Lanes var her kort tid før han ble skutt.

Apotek, frisørsalong og andre servicetilbud ligger i senteret og stenger klokka 17.00. Men også et solstudio har lokaler der, og holder åpent med selvbetjening til klokka 23.00.

Den siktede 31-åringen kom inn i saken fordi bilen hans, en Volkswagen Touran, ble satt i brann et par timer etter at Bård Lanes ble drept.

Bilbrannen skjedde i Sem, fem-seks kilometer unna drapsåstedet. 31-åringen ble pågrepet samme natt, siktet for brannstifting og skadeverk.

Fredag ble han varetektsfengslet for medvirkning til drap i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene skal han sitte i isolasjon uten tilgang til medier.

Samme dag sa den siktedes forsvarer Simen Tveten følgende etter fengslingsmøtet:

- Han ble pågrepet og foreløpig siktet for brannstifting og skadeverk på egen bil. Siktelsen er utvidet og langt mer alvorlig i fengslingsmøtet i tingretten fredag, uten at han har fått innsyn i grunnlaget. Han nekter enhver kjennskap til punktene i siktelsen.

Den siktede mannen hadde per lørdag ikke latt seg avhøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer