- Frigis mot å jobbe

De to franske journalistene som er tatt som gisler i Irak vil bli frigitt mot at de skriver om den «heroiske» motstandskampen mot de amerikanske okkupantene, ifølge flere kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De franske journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot er pålagt å informere vesten om «sannheten» om den irakiske motstandskampen, ifølge internettsiden Islam Memo Web.

Nettsiden hevdet lørdag at den har mottatt en erklæring fra den irakiske gruppen som holder de to franske journalistene i fangenskap.

Her heter det at «Den islamske hær i Irak har avsluttet frihetsberøvelsen av de to franske journalistene. De utfører nå deres arbeid i overensstemmelse med Den islamske hær, og det er enighet om at de arbeider for hæren for å dekke stridshandlinger for en begrenset periode».

Internettsiden understreker at den ikke kan garantere at erklæringen er ekte.

Men også det London-baserte Islamic Observatory hadde mottatt en likelydende erklæring lørdag.

Her heter det videre at «de to journalistene har akseptert, villig og uten bruk av press, å dekke stridshandlinger og angrep fra motstandsgruppene, og å filme Den islamske hær for en bestemt periode».

Hvor lang denne perioden er, vil først bli offentliggjort når journalistenes rapporter fra «den heroiske motstandskampen» er publisert.

(NTB)