- Frihet er en velsignelse som det er verdt å kjempe for

Google-sjefen i følelsesladet intervju etter 12 dager i hemmelig fengsel.

SLITEN:  Markedssjef i Google i Midtøsten og Nordafrika Wael Ghonim er løslatt av det hemmelige poltiiet, men forteller at han ikke har sovet på 48 timer. Foto: AP Photo/Ahmed Ali
SLITEN: Markedssjef i Google i Midtøsten og Nordafrika Wael Ghonim er løslatt av det hemmelige poltiiet, men forteller at han ikke har sovet på 48 timer. Foto: AP Photo/Ahmed Ali Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  - Frihet er en velsignelse som det er verdt å kjempe for. Med denne beskjeden via twitter lot Google-sjefen Wael Ghonim verden få vite at han var løslatt, 12 dager etter at han ble kidnappet. I et følelsesladet intervju kort tid senere fortalte han om oppholdet i det hemmelige politiets fengsel på et ukjent sted i Kairo.Ghonim er markedssjef for Google i Midtøsten og Nordafrika. 27. januar, to dager etter at demonstrasjonene startet, ble han bortført på gata av fire menn.

Med bind for øyene ble han fraktet til fengselet. Øyebindet måtte han beholde på store deler av tiden i fangenskap, forteller han, men han sier at han ikke er utsatt for tortur. 

Sto bak nettside I intervjuet bekreftet han at han sto bak nettsiden «We are all Khaled Said», som har spilt en sentral rolle i å mobilisere til demonstrasjoner mot regimet. Khaled Said var en 28 år gammel mann som døde i hendene på det fryktede hemmelige politiet i juni.

  - Dette er internettungdommens opprør som er blitt opprøret til alle i Egypt, sier Ghonim.

Fra sitt ukjente fengsel visste han ingenting om det som foregikk utenfor. Under intervjuet fikk han se bilder av noen av dem som har mistet livet i opptøyene de siste dagene. Bildene fikk ham til å begynne å gråte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer