Frihet i fire dager

TRONDHEIM (Dagbladet): Justisminister Aud-Inger Aures julegave til norske kirkeasylanter var fire dagers amnesti. Den russiske trebarnsfamilien Rakhmatoullin i Heimdal kirke har feiret norsk jul i frihet. Men angsten har ikke sluppet taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JULEBESØK: Den russiske familien Rakhmatoullin besøkte ekteparet Arne Kristian og Rigmor og fikk oppleve norske juletradisjoner da de hadde amnesti fra Heimdal kirke.

For første gang på tre måneder har den russiske familien i Trondheim-kirken beveget seg sammen utendørs. De har trosset kuldegradene og gått lange turer.

Det er lenge siden sist Marina og Vladimir kunne ta med sin yngste sønn Bernt-Junus på fem måneder på trilletur. Og for barna Anastasia (15) og Jaroslav (11) har det vært godt, men uvant å være sammen med mamma og pappa utenfor kirkerommet.

Kjøpte kart

I går kveld var familien invitert hjem på kveldsmat til kirketjener Arne Kristian Sesseng og kona Rigmor.

- Det første jeg gjorde på julaften var å kjøpe et kart. Deretter tok jeg med minstemann på en lang tur slik at jeg kunne orientere meg i nabolaget.

- Vi har blitt invitert til to familier i jula, og jeg måtte jo finne ut hvor disse menneskene bodde, ler Vladimir (39). Til tross for det velkomne juleamnestiet tilbrakte familien julaften i kirken og deltok i to gudstjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer