Frihet kostet 7 millioner

De to kidnappede italienske hjelpearbeiderne er på vei hjem fra Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det skal ha blitt utbetalt 7 millioner kroner i løsepenger for Simona Pari og Simona Torretta. De ble i dag tatt hånd om av den italienske ambassaden i Badgad, og er nå overlatt til Røde Kors som skal frakte dem hjem til Italia. De to 29-årige hjelpearbeiderne ble kidnappet på kontoret sitt 7. september.

- Dette er en gledens stund. Jeg har akkurat informert familiene. Simona Pari og Simona Torretta kommer hjem i kveld, sa Italias statsminister Silvio Berlusconi.

Kvinnene er i god form etter fangenskapet, melder nyhetsbyrået Reuters. Tidligere i dag skrev en kuwaitisk avis at de to kvinnene ville bli løslatt mot 1 million dollar (7 millioner kroner) i løsepenger. Avisen Al-Rai al-Aam siterte kilder med nære bånd til «islamske fraksjoner». Halvparten av løsepengene skal allerede ha blitt utbetalt.

Verken kontoret til Italias statsminister eller utenriksdepartementet ville kommentere opplysningene om løsepenger. En muslimsk leder fra Italia ankom Bagdad tidligere i dag for å forhandle med en lokal islamsk organisasjon, og det er trolig dette framstøtet som gjorde at Italias charge d'affaires kunne ta hånd om gislene. To irakiske gisler, som ble holdt fanget sammen med kvinnene, ble også sluppet fri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer