FHI-overlege Preben Aavitsland:

- Frihetens øyeblikk nærmer seg

Overlege Preben Aavitsland erklærer at frihetens øyeblikk nærmer seg og radbrekker bruk av coronapass i et nytt blogginnlegg.

VARSLER FRIHET: FHI-overlege Preben Aavitsland erklærer at frihetens øyeblikk nærmer seg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
VARSLER FRIHET: FHI-overlege Preben Aavitsland erklærer at frihetens øyeblikk nærmer seg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag publiserte overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet et innlegg på bloggen Epidemi hvor han skriver at «frihetens øyeblikk nærmer seg». Blogginnlegget har også blitt publisert som kronikk i Fædrelandsvennen under tittelen «Frihet, likhet og beredskap».

«Frihetens øyeblikk nærmer seg. Det kan bli en frihet fra coronatrusselen, coronafrykten og coronatiltakene. Snart er det på tide at folk selv tar ansvar for testing, isolering og varsling av nærkontakter, og de igjen kan selv kan ta ansvar for å følge med på symptomer og teste seg», skriver Aavitsland i blogginnlegget og fortsetter:

«Alt kan åpnes, så kan folk heller bestemme selv hvor mye de vil skjerme seg. Slutter vi med karantene, gult og rødt nivå på skolene, og å holde oss hjemme med bare lett forkjølelse og negativ test, vil fraværet på skoler og arbeidsplasser reduseres betraktelig».

«Det var den pandemien»

Blogginnlegget kommer omkring et halvt år etter at Aavitsland skrev følgende på Twitter: «Det var den pandemien».

Innlegget fikk massiv oppmerksomhet og førte til at FHI skrev en dementerende pressemelding med tittelen «Pandemien er ennå ikke over i Norge». Også tidligere helseminister Bent Høie (H) deltok i opprydningsarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer