Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konkluderer om Nav-saken i dag:

Frikjenner Hauglie

Mens SV ønsket å felle statsråd Anniken Hauglie (H), mener Høyre at regjeringen ikke fortjener kritikk for håndteringen av Nav-skandalen.

GIKK AV: I januar gikk arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) av som statsråd etter noen turbulente måneder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GIKK AV: I januar gikk arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) av som statsråd etter noen turbulente måneder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I dag skal Stortinget konkludere i den såkalte Nav-skandalen, og granskningen i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

I forkant melder flere medier at regjeringspartiene vil frikjenne tidligere arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Høyres Svein Harberg sier til Klassekampen i forkant av møtet at han ikke ser noen grunn til å kritisere regjeringen for håndteringen av saken.

- Den sittende regjeringen er den som har ryddet opp og tatt det på alvor. Den har også satt i gang undersøkelser og satt i gang oppgjør med dem som har fått saken sin feilbehandlet. Så nei, jeg kan ikke se hva vi skulle ha kritisert nåværende regjering for, sier Harberg til Klassekampen.

- Her skiller vi lag

Han uttaler seg på lignende vis til Aftenposten om Hauglies skyld i saken.

- Her skiller vi lag. De mener regjeringen i sluttfasen har håndtert det dårlig. Det er vi ikke enig i. Da dette ble oppdaget, har den virkelig grepet fatt i saken, sier Harberg til avisa.

Frps Solveig Horne sier til Dagbladet at det nå blir viktig å vente på granskningskommisjonens arbeid.

Da Dagbladet snakket med henne i går, bekreftet hun at Frp vil støtte regjeringspartiene i saken.

- Vi retter kritikk og understreker alvoret i saken, sa Horne til Dagbladet mandag.

- Kritiserer dere regjeringen på noen måte?

- Vi kritiserer regjeringen på de tingene regjeringen har tatt kritikk på selv, sa Horne da.

Uenige om skyld

Det ventes at kontroll- og konstitusjonskomiteen vil avgi en delt innstilling i dag, som Stortinget altså siden skal behandle.

Partiene er ikke overraskende uenige i hvor mye skyld regjeringen har i Nav-skandalen.

SV har tidligere varslet at de egentlig ville stille mistillit mot Hauglie, mens Ap og Sp ikke har ønsket å svare på om de vil støtte et slikt forslag.

SV har også varslet at de ønsker å få med seg de andre partiene på venstresia på et såkalt daddelvedtak mot statsminister Erna Solberg (H), som altså er den sterkeste formen for kritikk som regjeringa kan fremme uten å fremme mistillit.

Verken Ap, Sp eller SV har ønsket å kommentere innstillinga før dagens komitemøte, som starter klokka 14

Før Stortinget fikk behandlet spørsmålet om mistillit mot Hauglie, gikk hun av som statsråd, og ble erstattet av Høyres Torbjørn Røe Isaksen.

Det er likevel mulig at mistillitsspørsmålet mot Hauglie blir tema i forbindelse med behandlingen av innstillingen i dag, for eksempel i forbindelse med merknader i innstillingen kontroll- og konstitusjoskomiteen vedtar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!