Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjenner losen etter Rocknes-ulykken

Kystverket frikjenner losen etter Rocknes-ulykken, men sier ingen ting om Kystverket selv er å klandre. En rekke tiltak skal settes i verk for å hindre at lignende ulykker skjer igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rocknes-forliset skjedde i Vatlestraumen ved Bergen 19. januar 2004. 18 mennesker mistet livet i ulykken. Kystverkets rapport om ulykken ble lagt fram tirsdag.

I etterkant av ulykken ble det iverksatt en oljevernaksjon som er den hittil største i Norge, ifølge kystdirektør Øyvind Steene. Han gjennomgikk rapporten på en pressekonferanse i Ålesund tirsdag.

Tiltakene skal sikre økt fremkommelighet og sikkerhet i farledene, med en helhetlig analyse i forhold til kartgrunnlaget langs hele kysten, oppmerking og behov for sjømålinger.

Losene vil i løpet av 2005 få opplæring i bruk av elektroniske sjøkart. Kystverket vil også foreslå at Kystverket og Sjøkartverket slås sammen. En vil på generelt grunnlag også se på losenes rutiner.

Også informasjonsrutinene vil bli gjennomgått.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media