Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjenner UIO for brudd på likestillingsloven

I april anklaget Likestillingsombudet (LDO) Universitetet i Oslo for lovbrudd. Nå gjør LDO full retrett.

HELOMVENDING: Etter klage fra Universitetet i Oslo slår Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik nå fast at UIO har nødvendige prosedyrer for håndtering av trakassering. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
HELOMVENDING: Etter klage fra Universitetet i Oslo slår Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik nå fast at UIO har nødvendige prosedyrer for håndtering av trakassering. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har kommet til at Universitetet i Oslo likevel har gode nok rutiner for å forebygge trakassering.

Les hele uttalelsen her.

-Jeg er glad for de nye opplysningene som viser at universitetet har nødvendige tiltak mot trakassering, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Universitetet i Oslo klaget på ombudets uttalelse fra april om at universitetet ikke hadde gjort nok for å forebygge og hindre trakassering. Utgangspunktet for saken var flere henvendelser til ombudet med påstand om trakassering ved Det odontologiske fakultet.

- Veldig tilfreds I forbindelse med behandlingen av klagen la universitetet fram mer og bedre dokumentasjon av egne tiltak. Ombudet har dermed kommet fram til at de som arbeidsgiver har gjort hva de kan for å forebygge trakassering. 

Universitetet har blant annet dokumentert at de har tiltaksplaner, etiske retningslinjer og gode varslingsrutiner for å forebygge og håndtere trakasseringssaker. Ombudet vil følge opp disse tiltakene i framtidige kontroller av likestillingsrapportene fra universitetet.

- Jeg er veldig tilfreds med at LDO har omgjort sitt vedtak og at de presiserer at vi gjør en god jobb når det gjelder forebygging av trakassering. Dette bygger på at vi kan dokumentere hvordan vi håndterer slike saker. Universitetet har stort fokus på HMS generelt, og har spesielt fokus på et godt læringsmiljø, sier universitetsdirektør Gunn Elin Aa Bjørneboe til Dagbladet.

Henlegger sak om sex-trakassering Når det gjelder UIOs håndtering av Birgitte Moesgaard Henriksens varslingssak om seksuell trakassering, har ombudet valgt å henlegge saken.

Saken ligger langt tilbake i tid. Her har det også kommet fram nye opplysninger, og det er en skjønnsmessig helhetsvurdering som er bakgrunn for henleggelsen, opplyser LDO.

- Jeg tar ombudets henleggelse til etterretning, sier Bjørneboe.

Oslopolitiet etterforsker fremdeles denne saken.

FORNØYD: Universitetsdirektør Gunn Elin Aa. Bjørneboe
FORNØYD: Universitetsdirektør Gunn Elin Aa. Bjørneboe Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!