Frikjent 12 år etter sin død

For tre år siden - og ni år etter sin død - havnet Aage Samuelsen i en bitter farskapssak. I går fastslo Borgarting lagmannsrett at «Herrens jubelgutt» ikke er faren til ei 28 år gammel kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dommen i lagmannsretten kommer etter at kvinnen, som er datteren til den avdøde predikantens samboer, anket en avgjørelse i Eiker og Modum herredsrett i juni 1996.

- Blodprøvene viste at det bare var tre prosents sjanse for at Aage Samuelsen kunne være faren, sier advokat Arne Gunnar Ås. Han representerte broder Aages livsarvinger i retten.

Barna til predikanten nektet å la seg DNA-teste. Søsteren til Aage Samuelsen stilte imidlertid opp. Rettsmedisinsk institutt konkluderte med at det var «meget usannsynlig» at kvinnen er datteren.

Tapte først

- Ifølge kvinnen som påstår seg å være datteren, skal Samuelsen ha uttalt til enkelte at han var faren. Men hva Samuelsen selv trodde har liten betydning, sier advokaten.

Broder Aage døde 29. november 1987. Ni år etter reiste datter av den omstridte predikantens tidligere samboer farskapssak.

I Eiker og Modum herredsrett ble resultatene av blodprøvene forelagt, og retten slo fast at kvinnen ikke er datter av Samuelsen.

Jublet for tidlig

Hans seks barn jublet og trodde saken var ute av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer