Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent 12 år etter sin død

For tre år siden - og ni år etter sin død - havnet Aage Samuelsen i en bitter farskapssak. I går fastslo Borgarting lagmannsrett at «Herrens jubelgutt» ikke er faren til ei 28 år gammel kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen i lagmannsretten kommer etter at kvinnen, som er datteren til den avdøde predikantens samboer, anket en avgjørelse i Eiker og Modum herredsrett i juni 1996.

- Blodprøvene viste at det bare var tre prosents sjanse for at Aage Samuelsen kunne være faren, sier advokat Arne Gunnar Ås. Han representerte broder Aages livsarvinger i retten.

Barna til predikanten nektet å la seg DNA-teste. Søsteren til Aage Samuelsen stilte imidlertid opp. Rettsmedisinsk institutt konkluderte med at det var «meget usannsynlig» at kvinnen er datteren.

Tapte først

- Ifølge kvinnen som påstår seg å være datteren, skal Samuelsen ha uttalt til enkelte at han var faren. Men hva Samuelsen selv trodde har liten betydning, sier advokaten.

Broder Aage døde 29. november 1987. Ni år etter reiste datter av den omstridte predikantens tidligere samboer farskapssak.

I Eiker og Modum herredsrett ble resultatene av blodprøvene forelagt, og retten slo fast at kvinnen ikke er datter av Samuelsen.

Jublet for tidlig

Hans seks barn jublet og trodde saken var ute av verden.

- Endelig fikk vi bevist en gang for alle at hun ikke er vår halvsøster. Det er for galt at han skal bli anklaget for å ha hatt enda et barn så lenge etter sin død, sa datter Anne Elisabeth Samuelsen til Dagbladet da denne dommen ble kjent. Men her tok hun feil. Saken ble anket.

Lang strid

Farskapssaken er bare en av flere rettslige oppgjør mellom Samuelsens barn og hans tidligere samboer og hennes datter. For to år siden kranglet partene i Agder lagmannsrett om 17 gjenstander etter broder Aage verdt 8000 kroner. Også da tapte den tidligere samboeren.

- Vi har følt oss trakassert og plaget i alle år, sa Samuelsens datter til Dagbladet for tre år siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!