Frikjent etter 25 år i fengsel

Britiske Paul Blackburn (41) ble dømt for drapsforsøk mot en ni år gammel gutt i 1978 og satt i fengsel i 25 år. Nå er han frikjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blackburn fra Cheshire i England satt i 18 forskjellige fengsler rundt om i Storbritannia før han ble løslatt i 2003. Han hevdet hele tiden sin uskyldig, men ble ikke trodd.

Trodd ble imidlertid politimennene som i 1978 sa i rettssaken mot Blackburn at han hadde tilstått drapsforsøket skriftlig. Dommerne i ankedomstolen som frikjente Blackburn onsdag, ser ikke bort fra at politifolkene løy, melder BBC.

Dommerne påpekte dessuten at 41-åringen, som bare var 15 år da han ble dømt, ikke hadde fått en rettferdig rettssak. De mente også det var svært kritikkverdig at han ikke fikk tilbud om å få en forsvarer da han ble avhørt av politifolkene på skolen han gikk på.

Paul Blackburn innrømmer at han er forbannet på politifolkene som sørget for å få ham fengslet, og han håper at de blir straffet for ugjerningen han mener de gjorde mot ham. Den frikjente briten vil nå kreve erstatning for de 25 årene han satt i fengsel. (ANB)