Frikjent etter skiulykke

Den 23 år gamle mannen som var tiltalt for uaktsom skade på en 25 år gammel kvinne etter en skiulykke, ble i dag frikjent av Oslo byrett. - Jeg er veldig glad over å bli frifunnet, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen var svært lettet da dommen ble lest opp.

- Jeg er veldig glad over å bli frifunnet. Det var en belastning å ha slikt hengende over meg når jeg mente jeg var uskyldig, sier 23-åringen til Dagbladet etter rettssaken.

Han følte seg urettferdig behandlet da han ble tiltalt.

- Jeg ble opprørt over å bli tiltalt på et så tynt grunnlag. Jeg har stått på ski siden jeg var to år gammel, og utfra min erfaring er det ikke mulig å klandre noen utfra en normal oppførsel i skibakken.

- Har denne episoden skremt deg bort fra slalåmbakken?

- Ikke i det hele tatt!

Korrekt

Ulykken skjedde i Wüllerløypa i Sørkedalen søndag 21. februar i fjor. Mannen som var tiltalt sto på toppen av en bakke og skulle hoppe på en kul. Den 25 år gamle kvinnen kjørte snowboard nedenfor kulen, og mannen traff henne i skulderen da han hoppet. Dommer Nicolai Christophersen leste opp den enstemmige dommen. - Det er forbundet med en viss risiko å stå på ski, konkluderte de tre dommerne.

Retten har lagt vekt på at den 23 år gamle mannen ikke var uaktsom da han kjørte på kvinnen. De mener det var ikke naturlig å tro at hun skulle kjøre under kulen.

- Dommen er korrekt og velformulert. Retten har foretatt en helt riktig vurdering av uaktsomhetskriteriet, sier mannens advokat, Jan Fredrik Ottesen til Dagbladet.

Sykmeldt

Påtalemyndighetene har to uker på seg til å anke saken. Bistandsadvokaten har to måneders ankefrist.

Kvinnen orket ikke møte i retten i dag. Hun har fått store problemer etter ulykken, og har vært sykmeldt i nesten ett år. Retten sa at hun uten tvil hadde fått betydelig skade.

Aktor, politiadjutant Jørn Arne Elisenberg, hadde lagt ned påstand om at mannen skulle dømmes til 120 dagers betinget fengsel og 5000 kroner i bot. Kvinnens bistandsadvokat, Christian Venge Tollefsen la ned påstand om oppreisning på 75 000 kroner og at tiltale skulle betale saksomkostningene.

Her er gårsdagens artikkel om saken.