Frikjent etter skuddrama

Polititjenestemenn fulgte våpeninstruksen da 33-åring ble skutt og drept i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fire polititjenestemennene som jaget en 33 år gamle bevæpnet mann på Skui i Bærum 22. april i år, gjorde ikke noe straffbart, konkluderer Spesialenheten for politisaker. 33-åringen ble drept av politiskudd etter at han selv hadde truffet to politimenn - den ene i halsen og den andre i fingeren.

Politiet fikk kritikk for ikke å ha sjekket om det var folk hjemme i bolighus de skjøt mot under jakten på mannen. 92 år gamle Lilly Skogen fikk huset sitt pepret med kuler mens hun var hjemme.

-Vi har en våpeninstruks å forholde oss til. Dette er en situasjon det er veldig sjelden vi kommer opp i. Den ble skapt av en person som skjøt rundt seg, sier konstituert politimester Hilde Langlo Bøe til budstikka.no. Hun er lettet over frifinnelsen av de fire polititjenestemennene, den ene fra hennes eget politikammer og tre fra Oslo.

Politiet fikk melding om skudd ved en hytte på Tandberg gård om morgenen 22. april. To menn ble pågrepet da politiet kom, mens 33-åringen flyktet inn i skogen og skjøt mot politiet med en avsagd hagle. Samme formiddag ble han skutt og drept av politiet etter skuddvekslinger, blant annet ved flere bolighus.

 STARTET HER:  Det var ved denne hytta på Tandberg gård ved Skui i Bærum at dramaet startet 22. april i år. En 33 år gammel mann med avsagd hagle ble drept under flukt og etter skuddveksling med politiet. Foto: Hans Arne Vedlog.
STARTET HER: Det var ved denne hytta på Tandberg gård ved Skui i Bærum at dramaet startet 22. april i år. En 33 år gammel mann med avsagd hagle ble drept under flukt og etter skuddveksling med politiet. Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer