Sove-voldtekt

Frikjent etter SMS-bevis

En 33 år gammel mann er frifunnet for en sove-voldtekt. Kvinnen (32) hevdet at hun var ute av stand til å motsette seg sex. SMS-er viste at hun i samme periode hadde tekstet til kjæresten.

KRITISK: Advokat John Christian Elden er kritisk til politiets etterforskning. Dommen viser hvor viktig det er at politiet er nøytrale og objektive når de etterforsker, og ikke velger ut deler av et bevismateriale.Foto: Andreas Lekang/ NTB Scanpix
KRITISK: Advokat John Christian Elden er kritisk til politiets etterforskning. Dommen viser hvor viktig det er at politiet er nøytrale og objektive når de etterforsker, og ikke velger ut deler av et bevismateriale.Foto: Andreas Lekang/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Trondenes tingrett ble 33-åringen dømt til fengsel i fire år. Nå er mannen frifunnet for straff i Hålogoland lagmannsrett. Men i lagmannsretten ble han dømt til å betale erstatning og oppreisning til kvinnen.

Mannens advokat John Christian Elden er svært kritisk til politiets etterforskning.

- Historien hang tilsynelatende på greip da politiet bare la fram fem SMS-er mellom anmelder og anmeldte. Tekstmeldinger som skulle vise at hun var ute av stand til å motsette seg sex og at hun ble voldtatt.

Bevis

- Problemet for politiet kom da vi ville ha de mellomliggende SMS-ene kvinnen sendte til andre. De viste blant annet at hun hadde en lengre diskusjon med sin kjæreste på SMS samtidig. Dette skjedde samtidig som påtalemyndigheten hevdet at hun sov. Rett forut for at hun ba min klient om å forlate leiligheten sin, hadde hun avvist utroskapsanklager på SMS med kjæresten, sier advokat Elden.

Advokaten mener politiet holdt tilbake avgjørende bevis da mannen ble dømt i tingretten.

- Etter at omfattende SMS aktivitet mellom kvinnen og kjæresten ble avdekket fra det tidspunkt hun skulle ha sovet og blitt voldtatt av en kamerat, ble mannen frifunnet i lagmannsretten, sier Elden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer