VISTE FINGEREN: Selv om LSK-fansen jublet for utligning ble det tap på Lerkendal i fjor. Nå er to RBK-supportere frikjent for å ha vist fingeren og sunget Rosenborg-sanger for å hisse opp Kanari-fansen etter kampen.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VISTE FINGEREN: Selv om LSK-fansen jublet for utligning ble det tap på Lerkendal i fjor. Nå er to RBK-supportere frikjent for å ha vist fingeren og sunget Rosenborg-sanger for å hisse opp Kanari-fansen etter kampen.Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Ordensforstyrrelse

Frikjent for å ha sunget Rosenborg-sanger

Men fikk likevel bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ihuga Rosenborg-supportere viste fingeren og sang Rosenborg-sanger for å provosere Kanari-fansen fra Lillestrøm.

Det var etter 16. mai-kampen i fjor de to trønderne ble i overkant ivrige. Selv om Rosenborg sendte Lillestrøm-laget hjem med et 2–1 tap, kunne stemningen vært bedre.

RBK-sanger og finger

De to trønderne skal ha vist fingeren og sunget RBK-sanger, da politiet ville fjerne dem fra stedet. Men i stedet for å etterkomme politiets pålegg, fortsatte de to supporterne med å vise langfingeren og synge.

Tidligere i år måtte de to trønderne – 35 og 37 år – møte i Sør-Trøndelag tingrett. Retten frikjente begge to for å ha vist fingeren og sunget strofer fra forskjellige RBK-sanger.

Men siden de ikke etterkom politiets pålegg, ble begge dømt til en bot på tre tusen kroner.

Politiet: – Ropelyder

Politimannen som vitnet i retten uttalte at han hadde hørt ropelyder fra de to trønderne. Mennene forsikret derimot retten om at ropelydene ikke var annet enn Rosenborg-sanger.

Begge mennene erkjent at de hadde brukt fingeren til å vise hva de mente om LSK-tilhengere,

I rettsboka heter det:

«Lillestrømsupporterne syntes nok at rosenborgsupporterne var trollete, for flere lillestrømsupportere forsøkte å komme seg ut av bussene og fly på de tiltalte. Politiet stoppet imidlertid lillestrømsupporterne og geleidet de tiltalte unna».

De to RBK-supporterne slipper på grunn av skral økonomi å betale saksomkostningene, som ville vært vanlig i en slik sak, men begge må betale en bot på 3.000 kroner for ikke å etterkomme politiets pålegg.

Uansett bot, de to trønderne kan fortsette å synge Rosenborg-sanger og vise fingeren på fotballkamper, uten å risikere å bli straffet for det.

– Er jo sivilisert

I retten formulerte 35-åringen seg slik:

«Jeg oppfører meg selvfølgelig ikke slik i andre sammenhenger, for jeg er jo sivilisert».

Sør-Trøndelag tingrett oppsummerte forholdet vedrørende det å vise fingeren og synging av Rosenborg-sanger på denne måten:

«1. De tiltalte gjorde ikke noe straffbart. 2. mange vil mene at de ikke oppførte seg bra. 3. Men det er ikke avgjørende så lenge det ikke er straffbart etter loven».