Frikjent for ballegrep

Politimannen forklarte retten at Oslo-mannen (29) tok ballegrep og klemte til. 29-åringen ble frikjent, blant annet fordi retten påpeker at han var gipset på den ene hånda og påsatt håndjern på den andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett påpeker i dommen at tiltalte, en 29 år gammel Oslo-mann, var noe handikappet:

«Hans ene hånd var gipset fram til fingrene etter et håndleddsbrudd, og den andre var påsatt håndjern. Dette er riktignok ikke til hinder for at han allikevel kunne ha kløpet. På bakgrunn av de strenge beviskravene som gjelder i straffesaker, er retten etter en samlet vurdering kommet til at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for tiltalen,» skriver tingrettsdommer Torbjørn Breistrand om ballegrepet.

- Klemte til

Det angivelige ballegrepet skal ha skjedd lørdag 1. september klokka 03.50 på Stortings plass i Oslo. En uniformert politikonstabel rykket ut fordi Oslo-mannen ville slåss med en mann. Han ble pågrepet fordi han, ifølge politiet, nektet å etterkomme politiets ordre om å fjerne seg.

29-åringen ble påsatt håndjern på venstre hånd. Den høyre var gipset dagen i forveien etter et håndleddsbrudd åtte dager tidligere.

- På vei til politibilen klemte tiltalte til rundt kjønnsorganet mitt, forklarte politimannen i retten.

Han var imidlertid ikke sikker på om tiltalte brukte venstre eller høyre hånd.

- Smertene ga seg

Ifølge dommen fra Oslo tingrett snudde politimannen seg raskt vekk etter ballegrepet - og tiltalte slapp taket.

- Jeg kjente litt smerter, men dette ga seg fort, forklarte politimannen i retten.

Men Oslo-mannen nektet imidlertid for å ha tatt grep rundt kjønnsorganet til lovens lange arm.

29-åringen ble imidlertid dømt til 30 dagers fengsel fordi han forledet Aetat til å utbetale ham rundt 60000 kroner for mye i dagpenger.