Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for barnesex på Sri Lanka

Den 52 år gamle stavangermannen som i 1999 ble dømt for å ha begått seksuelle overgrep mot en 14 år gammel gutt på Sri Lanka, ble torsdag morgen frikjent av en ankedomstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden april i 1999 har 52-åringen fra Stavanger vært fengslet i hovedstaden Colombo på Sri Lanka. Mannen ble i oktober 1999 dømt til 14 års fengsel for seksuelle overgrep mot en 14 år gammel gutt.

Mannen anket denne dommen på stedet, og har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Torsdag morgen ble anken avgjort, og familiemannen fra Stavanger kan reise hjem igjen.

Avdelingsdirektør Torbjørn Holte i Utenriksdepartementet snakket med mannen like etter at dommen var avsagt torsdag morgen norsk tid.

- Han er selvsagt overlykkelig for at dette endelig er over, sier Holte til Stavanger Aftenblad.

Frifinnelsen kom ikke overraskende, og dommen skal ha vært veldig klar, opplyser han.

Påtalemyndigheten på Sri Lanka kan anke dommen.

- De opplysningene jeg har fått til nå tyder ikke på at dommen kommer til å bli anket, sier Holte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling