Frikjent for bedrageri - fersket i offentlig urinering

Den tidligere stortingspolitikeren Magnus Stangeland ble ble tatt med buksa nede av lokalavis.

I NØD: Den tidligere senterpartipolitikeren Magnus Stangeland sier han var i en nødsituasjon da han ble fersket av lokalavisa Sunnhordaland i urinering ved et fergeleie på Stord. Foto: Jo Straube / Dagbladet
I NØD: Den tidligere senterpartipolitikeren Magnus Stangeland sier han var i en nødsituasjon da han ble fersket av lokalavisa Sunnhordaland i urinering ved et fergeleie på Stord. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Magnus Stangeland, den tidligere senterpartipolitikeren og stortingsrepresentanten, ble endelig renvasket for økonomisk bedrageri da Høyesterett forkastet Riksadvokatens anke 23. april i år.

Nå har avisa Sunnhordaland tatt den tidligere topp-politikeren i urinering på offentlig plass. Stangeland ble fersket av en fotograf i avisa da han lettet på trykket i en fergekø ved Skjersholmane på Stord

- Ferga var innstilt, herretoalettet var låst og dametoallettet var skikkelige grisete. Jeg kan ikke pisse i buksa heller, sier Stangeland til Dagbladet.

På tross av at avisa Sunnhordaland dokumenterte urineringen, har ikke Stangeland hørt noe fra lensmannskontoret på Stord. Boten for urinering på offentlig plass er 4000 kroner.

- Dette er ikke et lovbrudd. Jeg var i en nødsituasjon, sier han.

Elendige toalettforhold Avisa skal ha vært ute for å dokumentere håpløse toalettforhold på fergeleiet da journalisten så Stangeland ute i privat ærend, og knipset et bilde av den tidligere politikerens ureglementære ærend.

Stangeland sier seg enig i at toalettforholdene på fergeleiet på Skjærsholmane ikke holder mål.

- Nå må det bli skikkelige forhold her, toalettene her er under enhver kritikk, sier han.

Politikeren lot seg likevel ikke stoppe av elendige toaletter, og fant i stedet et høvelig avløp som gjorde nytten.

- Vi er vant med å klare oss her ute, sier han.

Ingen bedrager Stangeland ble frikjent av Borgarting lagmannsrett i november i fjor for å ha misbrukt Stortingets pensjonsordninger.

- Det er klart dette er viktig, du må nesten kjenne meg som person for å forstå hvor viktig dette er for meg, sa han da til Dagbladet.