Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for bedrageri mot Forsvaret - varsler gigantkrav

Frikjent for tiltalen om grovt bedrageri av Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren av Uniteam og sønnen ble i 2007 siktet for å ha tatt ut en langt høyere fortjeneste enn avtalt i forbindelse med en leveranse av såkalte kommandoplasskontainere til Forsvaret. Forsvarets tap skulle ha vært på 38 millioner kroner.

Men tirsdag ble begge frifunnet, melder NRK.

- Alt snus egentlig på hodet i dommen. Det er Forsvaret som får veldig sterk kritikk, og som det står i dommen, i realiteten skapte en fiktiv situasjon og forsøkte å forlede Uniteam til å svelge en kontrakt som det opplagt ikke var grunnlag for, sier selskapets advokat Per Danielsen.

Før tiltalen ble tatt ut hadde Uniteam i mange år flere store leveranser til Forsvaret, blant annet konteinerbygg til hele Ørland hovedflystasjon. Nå varsler selskapet et erstatningskrav på over 300 millioner kroner mot Forsvarsdepartementet.

- Her har Uniteam vært utsatt for en urettmessig boikott fra Forsvarsdepartementets side i mange år og fått svertet sitt gode navn og rykte både i Norge, men ikke minst utenlands, sier Danielsen.

Forsvarsdepartement må se nærmere på dommen før de vil kommentere den. Påtalemyndigheten vurderer nå om dommen skal ankes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media