Frikjent for bedrageri mot Forsvaret - varsler gigantkrav

Frikjent for tiltalen om grovt bedrageri av Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren av Uniteam og sønnen ble i 2007 siktet for å ha tatt ut en langt høyere fortjeneste enn avtalt i forbindelse med en leveranse av såkalte kommandoplasskontainere til Forsvaret. Forsvarets tap skulle ha vært på 38 millioner kroner.

Men tirsdag ble begge frifunnet, melder NRK.

- Alt snus egentlig på hodet i dommen. Det er Forsvaret som får veldig sterk kritikk, og som det står i dommen, i realiteten skapte en fiktiv situasjon og forsøkte å forlede Uniteam til å svelge en kontrakt som det opplagt ikke var grunnlag for, sier selskapets advokat Per Danielsen.

Før tiltalen ble tatt ut hadde Uniteam i mange år flere store leveranser til Forsvaret, blant annet konteinerbygg til hele Ørland hovedflystasjon. Nå varsler selskapet et erstatningskrav på over 300 millioner kroner mot Forsvarsdepartementet.

- Her har Uniteam vært utsatt for en urettmessig boikott fra Forsvarsdepartementets side i mange år og fått svertet sitt gode navn og rykte både i Norge, men ikke minst utenlands, sier Danielsen.

Forsvarsdepartement må se nærmere på dommen før de vil kommentere den. Påtalemyndigheten vurderer nå om dommen skal ankes.

(NTB)