Frikjent for drap på sønnen (6)

Briten John Hogan var ikke tilregnelig da han kastet sønnen fra balkong, mener retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): John Hogan (34) fra Bristol i England er frikjent for drap, etter at han har innrømmet at han kastet sønnen sin fra en balkong i 4. etasje, melder Daily Mail.

Hogan var tiltalt for drapet på sønnen Liam (6) og drapsforsøk på datteren Mia (2), som han tok i armene og hoppet utfor balkongen med etter å ha dyttet sønnen. Rettssaken har funnet sted på øya Kreta i Hellas, der tragedien skjedde i 2006.

Hogan ble av retten erklært utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og dermed kan han ikke straffes for drapet.

Retten dømte Hogan imidlertid til psykiatrisk behandling på en lukket institusjon på ubestemt tid. Med god behandling kan han bli sluppet fri i løpet av et år, ifølge psykiater Ioannis Nestoros.

Hoppet etter skilsmisse-trusler

Familien var på ferie 15. februar 2006 på Kreta i Hellas da katastrofen skjedde. Ekteskapet mellom John Hogan og ekskona Natasha (35) var på bristepunktet, og situasjonen ble kritisk da Natasha fortalte ektemannen at hun vurderte å flytte ut med barna når de skulle hjem.

I sinne etter denne konfrontasjonen gikk Hogan ut på balkongen på hotellrommet til familien. Han kastet sønnen Liam ned først fra balkongen i fjerde etasje, og seksåringen skal ha dødd momentant. Deretter hoppet han med datteren, som overlevde med mindre skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer