Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for drap på sønnen (6)

Briten John Hogan var ikke tilregnelig da han kastet sønnen fra balkong, mener retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Hogan (34) fra Bristol i England er frikjent for drap, etter at han har innrømmet at han kastet sønnen sin fra en balkong i 4. etasje, melder Daily Mail.

Hogan var tiltalt for drapet på sønnen Liam (6) og drapsforsøk på datteren Mia (2), som han tok i armene og hoppet utfor balkongen med etter å ha dyttet sønnen. Rettssaken har funnet sted på øya Kreta i Hellas, der tragedien skjedde i 2006.

Hogan ble av retten erklært utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og dermed kan han ikke straffes for drapet.

Retten dømte Hogan imidlertid til psykiatrisk behandling på en lukket institusjon på ubestemt tid. Med god behandling kan han bli sluppet fri i løpet av et år, ifølge psykiater Ioannis Nestoros.


Hoppet etter skilsmisse-trusler

Familien var på ferie 15. februar 2006 på Kreta i Hellas da katastrofen skjedde. Ekteskapet mellom John Hogan og ekskona Natasha (35) var på bristepunktet, og situasjonen ble kritisk da Natasha fortalte ektemannen at hun vurderte å flytte ut med barna når de skulle hjem.

I sinne etter denne konfrontasjonen gikk Hogan ut på balkongen på hotellrommet til familien. Han kastet sønnen Liam ned først fra balkongen i fjerde etasje, og seksåringen skal ha dødd momentant. Deretter hoppet han med datteren, som overlevde med mindre skader.

Psykiateren Ioannis Nestoros har i retten sagt at Natashas uttalelser var grunnen til at mannen forsøkte å ta sitt eget og barnas liv, og forklarte hans handlinger med at han trodde han skulle ta med seg barna til himmelen.

FRIKJENT: Briten John Hogan ble frikjent for drapet på sønnen Liam. Retten i Chania på Kreta erklærte onsdag mannen for utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Foto: GIORGOS PAPADAKIS/AFP/SCANPIX
FRIKJENT: Briten John Hogan ble frikjent for drapet på sønnen Liam. Retten i Chania på Kreta erklærte onsdag mannen for utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Foto: GIORGOS PAPADAKIS/AFP/SCANPIX Vis mer

Hogan selv har i retten uttalt at eks-kona og barna betydde alt i verden for ham, og at det han gjorde var et resultat av et «jordskjelv» av en psykose.

- Utilgivelig

Eks-kona Natasha brøt sammen i tårer da dommen ble kjent. Hun fortalte til reporterne i byen Chania på Kreta at hun syntes dommen var uventet, og at hun følte at Liam mistet livet for ingenting.

- Jeg forstår at en handling i et øyeblikk der man er helt gal, ikke er typisk for John, men å ha gjort dette mot barna våre er utilgivelig.

I retten tidligere på dagen ba Hogan Natasha og sin mor Josephine om å ikke dømme han for den ene handlingen, og insisterte på at han aldri ville gjort noe lignende hvis han ikke hadde vært psykisk syk.

Eks-kona uttalte også at hun og datteren nå vil komme seg videre med livet.

- Jeg vet at vi savner Liam alle samme, men det er Mia og jeg som er nødt til å bygge opp livene våre igjen uten en kjærlig, omtenksom sønn og bror, sa Natasha.

Hogan kommer trolig til å bli holdt på en psykiatrisk avdeling ved fengselet i Kordyallos på Kreta for behandling.

KNUST: Eks-kona til John Hogan, Natasha Steel, sier at hun syntes frikjennelsen var overraskende.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media