Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for drap

Moren og stefaren til Bobby fikk ti års fengsel for grov mishandling med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bobbys mor og stefar ble ikke dømt for drap på Bobby. De fikk begge ti års fengsel for grov mishandling, grov legemsbeskadigelse med døden til følge, frihetsberøvelse, tvang og for falsk forklaring, melder Expressen nå.

Moren like skyldig som stefaren

Mye av dommen er basert på morens forklaringer under rettssaken. Hun hevder selv at hun var med på flere av overgrepene mot sønnen sin, men at det skjedde under tvang. Hun var redd for samboeren sin, Bobbys stefar og turde ikke flykte med sønnen.

Retten mener imidlertid at moren er skyldig i like alvorlige handlinger som mannen. Derfor er det ingen grunn til å gi henne mildere straff.

Statsadvokat Erik Handmark la ned påstand om livstid for begge de tiltale. Han anser moren forklaring om mishandling som troverdig, at mishandlingen førte til at Bobby døde, og at de tiltalte må ha forstått at mishandlingen kunne lede til døden. Derfor er de tiltalt for drap.

Retten mener imidlertid at paret ikke kan dømmes for drap.

Dommeren konstaterer at moren og hennes samboer var fullstendig likegyldige overfor Bobbys velbefinnende gjennom å utsette han for en rekke brutale overgrep.

- Det vil imidlertid være å gå for langt å si at de var likegyldige til om han skulle dø av overgrepene. Derfor kan anklagen om mord ikke bifalles, sier retten i dommen, melder Aftonbladet.

VAKKER AVSKJED: Onsdag ble Bobby stedt til hvile i Ödsmåls kirke omkranset av 30.000 røde roser. Foto: Per Wissing/Expressen
VAKKER AVSKJED: Onsdag ble Bobby stedt til hvile i Ödsmåls kirke omkranset av 30.000 røde roser. Foto: Per Wissing/Expressen Vis mer

Lovens strengeste straff

Ti års fengsel er lovens maksstraff for grov mishandling, forteller lagdommer Christer Norberg til svenske aviser.


– Retten har tildelt lovens høyeste straff for grov mishandling. Vi mener anklagen om drap ikke er oppfylt, sier Norberg.

Han skriver i dommen at paret tross alt forsøkte å varme Bobby igjen etter at han hadde ligget naken ute i snøen, og de gjorde visse forsøk på å gjenopplive ham. Det var derfor ikke parets hensikt å ta livet av Bobby, mener retten.

Rettsmedisinerne har kunnet gi et klart svar på årsaken til Bobbys død. Men moren har fortalt om grusomme overgrep og mishandling av den ti år gamle gutten.

Frikjent for drap
DØD: Bobby ble bare ti år gammel. I dag faller dommen i rettssaken mot hans mor og stefar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling