Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for drapsforsøk

Det langvarige sjalusidramaet endte med at den 20 år gamle mannen kjørte kniven i ryggen på kameraten. – Ikke drapsforsøk, konkluderer Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kaotiske trekantdramaet, der de to kameratene i 20-årene og en ung kvinne er involvert, holdt på å få den mest tragiske utgangen det kunne få. Etter at den unge kvinnen vekselsvis hadde innledet og avsluttet forhold til de to mennene en rekke ganger, tippet det over for den 20 år gamle mannen.

– Tiltalte var svært sjalu, fastslår retten i domspapirene.

Kort tid etter at den unge kvinnen gjorde det slutt med ham på nytt, avtalte de å møtes for å snakke ut. Møtet skulle skje på et sted der også kameraten befant seg. Den tiltalte gikk umiddelbart til angrep på kameraten og stakk ham to ganger i ryggen med en snaut 12 centimeter lang kampkniv. Stikkene var grunne og rammet ingen vitale organer.

– Verken lunger eller hjerte ble truffet. Det kan selvsagt være flaks, men retten fester lit til tiltales forklaring om at han brukte kniven for å skade, i motsetning til å drepe, skriver Ellen Meinich Martens i dommen.

– Han ønsket å «ta ham» og «gi ham en lærepenge» slik at han for fremtiden holdt seg unna NN (den unge kvinnen, red. anm.), og han ønsket å skade ham. Men noe drapsforsett finner retten ikke bevist, konkluderer hun.

Derimot mener hun at 20-åringen må dømmes til ett år og to måneders fengsel for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter. Han må også betale erstatning og oppreisning på 52.500 kroner. (ANB)