Frikjent for guttedrap

De to brødrene brast i gråt da de ble frikjent etter tre måneder i retten, tiltalt for å ha drept den nigerianske gutten Damilola med ei knust flaske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Damilola rystet britene. Den nigerianske 10-åringen ble funnet død i november 2000. Fire unggutter ble raskt pågrepet mistenkt for å ha påført Damilola såret på beinet som førte til at han blødde i hjel. De tiltalte hevdet hele tiden at gutten snublet og skar seg på glasskår, aktor i saken hevdet guttene knuste ei flaske og vred den inn i beinet. Ifølge påtalemyndigheten var hensikten å stjele guttungens penger.

Gråt av glede

Britiske medier har ikke fått gå ut med identiteten til de fire drapstiltalte ungdommene. To av dem ble tidlig frikjent, mens to brødre på 16 år har sittet i retten i tre måneder tiltalt for den alvorlige forbrytelsen.

De to 16-åringen brast i gråt da det ble klart at retten trodde på dem. Juryen trengte fire dager på å frikjenne dem.

- Sunn fornuft skinte gjennom. Dette var den eneste sanne og logiske dommen, sier forsvarer Christopher Hatnell til Sky News

De to guttene og familiene deres ble raskt ført ut av rettssalen, Damilolas foreldre Richard og Gloria ble sittende igjen tause.

- De kom til denne rettssalen for å finne sannheten rundt hvorfor Damilola døde og om de ville ta livet hans, sier familiens talsmann Neill O'May.

- De føler at denne rettssaken ikke har ført dem noe nærmere svaret på disse brennende spørsmålene som fortsetter å hjemsøke dem.

Forkastet vitne

Aktoratets stjernevitne, ei 14 år gammel jente ble ikke trodd av juryen. Hun hevdet i retten at hun hadde sett de fire gutten stå i en halvsirkel rundt Damilola, og trodde at han var i ferd med å bli robbet. Dommeren avviste vitnemålet og hevdet hun hadde pyntet på det med sin «fruktbare fantasi».

MYE OPPMERKSOMHET: Tony og Cherie Blair trøster Damilolas mor i begravelsen.