Frikjent for korrupsjon i Siemens-saken

To Siemens-direktører og Stortingets ombudsmann for Forsvaret.

FRIKJENT: Aktor Trond Eirik Schea (tv) i samtale med forsvarer Bjørn Stordrange (th) i Oslo tingrett.
Foto: SCANPIX
FRIKJENT: Aktor Trond Eirik Schea (tv) i samtale med forsvarer Bjørn Stordrange (th) i Oslo tingrett. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||To Siemens-direktører og Stortingets ombudsmann for Forsvaret er i Oslo tingrett frifunnet for tiltalen om korrupsjon.

Bakgrunnen for saken var at de to Siemens-direktørene Frank Almaas og Hans Lødrup samt Kjell Arne Bratlie, som i dag er Stortingets ombudsmann for Forsvaret, nektet å vedta et forelegg på 75 000 kroner for simpel korrupsjon eller medvirkning til simpel korrupsjon.

GolfturLovbruddet som påtalemyndigheten mente de tre hadde gjort seg skyldig i, skjedde i forbindelse med en golftur til Alicante i Spania i 2004.

Flere topper Flere forsvarstopper var invitert og deltok på denne turen, som Økokrim mener var en ren smøretur i regi av Siemens AS.

De tre var tiltalt for å ha gitt, eller medvirket til å ha gitt, tre forsvarstopper en utilbørlig fordel i lovens forstand.

Forsvarstoppene fra Sjøforsvaret fikk under oppholdet til sammen dekket utgifter for nærmere 19 200 kroner til hotellopphold og golfspill.

Økokrim mener Alicante-oppholdet verken var tjenstlig begrunnet eller faglig forankret.

Det ble heller ikke gjort kjent for Forsvaret. Frikjent Men retten var imidlertid ikke enig i Økokrims tolkning av hva som hadde skjedd og valgte derfor å frifinne de to Siemens-direktørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer