Frikjent for MC-drap

HOKKSUND (NTB): Retten frikjente i dag den 31 år gamle oslomannen som har stått tiltalt for drapet på Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen, som er medlem av Hells Angels, har i Eiker, Modum og Sigdal herredsrett stått tiltalt for å ha skutt og drept Jan Krogh Jensen i Steinbergveien i Nedre Eiker utenfor Drammen 15. juli 1996.

31-åringen ønsket ikke å kommentere frifinnelsen etter at dommen var forkynt.

Etter at retten var hevet, fikk mannen gratulasjonsklemmer fra klubbkamerater i Hells Angels som var til stede under domsavsigelsen. Deretter spaserte han ut av rettslokalene som en fri mann etter å ha sittet varetektsfengslet i 651 dager.

Mannens forsvarer, advokat Øivind Elseth, var fornøyd med resultatet.

- Dommen er korrekt ut fra den bevisføringen som har funnet sted, sier Elseth.

Tvil

Tiltalen mot 31-åringen var bygd på indisier. Ifølge en enstemmig herredsrett, er ikke disse godt nok bevist til at han kunne dømmes for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap.

Retten slår fast at flere forhold tyder på en forbindelse mellom 31-åringen og drapet, men at bevisene som er ført ikke er tilstrekkelig til å dømme ham etter tiltalen.

Samtidig bemerker herredsretten at ingen av vitnene fra mc-miljøene som er blitt ført under rettssaken har vært av særlig verdi for sakens oppklaring.

«Saken har vært en studie i mangelfull hukommelse og sterkt begrenset observasjonsevne. Retten er ikke i tvil om at en rekke av vitnene i saken har forklart seg uriktig», heter det i dommen.

Vurderer anke

Det er foreløpig ikke klart om påtalemyndigheten vil anke dommen.

- Jeg konstaterer resultatet, og kommer nå til å studere dommen for å vurdere om saken skal ankes, sier aktor i saken, statsadvokat Kristian Nicolaisen.

Nicolaisen la i sin prosedyre ned påstand om 12 års fengsel for 31-åringen. Han ser ikke på frifinnelsen som et nederlag for påtalemyndigheten.

- Når man tar ut en tiltale, er det fordi man mener bevisene er gode nok til en domfellelse. Jeg tar til etterretning at retten har kommet til en annen konklusjon, sier Nicolaisen.

Han legger til at det har vært et problem at vitner i saken konsekvent ikke har husket noe som helst.

(NTB)

<B>IKKE BEVIS: 31-åringen som sto tiltalt for drapet på Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen, fikk gratulasjonsklemmer av klubbkamerater i Hells Angels etter dagens frifinnelse.