Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for Minde-drapet

BERGEN: Iraneren Ali Pourin Mohammad ble i dag frikjent for å ha drept den 37 år gamle iranske kvinnen Fahimeh Esteghlalian i 1994. Sist gang saken var oppe ble han dømt til ni års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har vært oppe for lagmannsretten for andre gang. Forrige gang saken var oppe, i 1995, ble 38-åringen dømt til ni års fengsel.

  Da frifinnelsen ble lest opp i rettssalen etter at juryen hadde sittet sammen i vel fire timer, reagerte Ali Pourin Mohammad med et utrop og kraftig gråt. Hele kroppen ristet og tårene rant i strie strømmer.

  - Jeg er blitt renvasket. Det er det eneste som er viktig. Om det blir noen erstatningssak, så er ikke pengene viktige for meg. Jeg har vært utsatt for et komplott i det iranske miljø i Bergen som ville legge skylden for Minde-drapet på meg. Politiet lot seg lure av dette, sa Ali Pourin Mohammad etter frifinnelsen.

  Advokat Odd Drevland, som sammen med Ivar Drevland, har vært forsvarer for Ali Pourin Mohammad varsler erstatningssak i millionklassen etter frikjenningen. Iraneren har sittet i fengsel i 3 ½ år etter at han ble pågrepet og siktet. Han har hele tiden bedyret sin uskyld.

«Oppsiktsvekkende«

- Dette er en oppsiktsvekkende frifinnelse, sier Ivar Drevland. Det har aldri før hendt i norsk rettshistorie at en drapsdømt får tatt saken opp til nye behandling i lagmannsretten mens han fremdeles soner dommen. Dette har vært en utrolig dag med en voldsom spenningsvidde. Jeg har hele tiden vært sikker på at Ali Pourin Mohammad nå skulle bli frikjent. Men tvilen kom etter som timene gikk uten at juryen kom fram til sin avgjørelse, sier Drevland.

  Aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg, ønsker ikke å kommentere frifinnelsen. - Jeg tar ad notam at juryen er kommet til en annen konklusjon enn den jeg hadde, sier han.

(NTB)

Hele Norges coronakart