Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for ørebitt

BERGEN (Dagbladet): En tredjedel av 18-åringens øre lå igjen på bilgulvet etter drosjeturen sammen med slakteriarbeideren. Påtalemyndigheten mente en 32-årng medpassasjer hadde bitt øret av sambygdingen under et basketak i taxien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Indre Sogn herredsrett peker på at påtalemyndigheten ikke har maktet å føre bevis for at skaden virkelig skyldes et bitt, og har frifunnet 32-åringen som ble utpekt som en lokal utgave av Mike Tyson.

- Ingen kommentar, sier 32-åringen når Dagbladet spør om han er lettet etter utfallet av rettssaken.

Retten mener formen på såret tyder mer på et skarpt snitt enn et bitt.
- Det er utilfredsstillende at et så sentralt punkt ikke er bedre opplyst fra påtalemyndighetens side, heter det i domspremissene.

Husker ikke

Retten viser til at den ikke har annet å bygge på enn forklaringen til den fornærmede - at skaden skyldes et bitt. Men 18-åringen merket ikke noe sjøl før drosjesjåfør Vidar Kvåle fant ørebiten på bilgulvet og kontaktet 18-åringens foreldre.

Øre-marerittet fant sted ei marsnatt i år da 18-åringen møtte 32-åringen tilfeldig i samme drosje på vei hjem fra fest i Sogndal. Krangel og slossing oppsto.
Den 32-årige slakteriarbeideren tilsto i politiavhør å ha bitt øret av sambygdingen, men seinere trakk han forklaringen. I retten sa han at han bare hadde tilstått utfra ren antakelse. Under drosjeturen var han så påseilet at han rett og slett ikke kunne huske noe av det som skjedde.

En tredje passasjer som var med i drosjen, kunne i retten ikke kaste nytt lys over saken - han havnet nemlig under de to kamphanene i baksetet!

Sivilt søksmål

18-åringen avtjener for tida militærtjeneste på Evjemoen, men broren sier til Dagbladet at sivilt søksmål er aktuelt etter dommen i herredsretten.

18-åringen skal til vurdering på Haukeland sykehus i september i håp om at en plastisk operasjon kan gi ham hele øret tilbake.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!