Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for rå øvelseskjøring

16-åring frikjent for å ha kjørt i 167. Kjæresten fikk straffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei 16 år gammel jente fra Sør-Trøndelag ble i dag frifunnet for villmannskjøringen i Melhus i fjor sommer.

Sent om kvelden 11. juni i fjor ble bilen de to satt i målt til 167 kilomter i timen med laser på E6. Kort tid etter ble bilen stoppet av Utrykningspolitiet, skriver Adressa.no.

Da satt 16-åringen i førersetet, og politimannen som gjorde lasermålingen mener også han så at mannen satt i setet ved siden av. Da jenta ble spurt på stedet om hvorfor han hadde kjørt så fort, svarte hun:

- Jeg tenkte ikke i det hele tatt.

Først en måned senere hevdet den 25 år gamle kjæreste hennes i politiavhør at paret hadde kjørt inn på veiskulderen og byttet sjåfør før de ble stoppet av UP. Selv om politiet mener det gikk for kort tid fra kontrolltidspunktet til at dette kunne ha skjedd, valgte Sør-Trøndelag tingrett å tro på de tiltaltes versjon av bilferden, skriver Adressa.no

25-åringen ble dømt til fengsel i 26 dager og en bot på 18 000 kroner. Mannen må i tillegg klare seg uten lappen i tre og et halvt år. I dommen ligger det også to tilfeller av fyllekjøring like etter den heftige fartsoverskridelsen.

image: Frikjent for rå øvelseskjøring

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!