Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frikjent for rumpeklyping

Kokken (37) grafset på de to 14-åringene i arbeidsuka. - God og spøkefull tone, fastslår Nord-Troms tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jentene fikk mer oppmerksomhet enn de ønsket under arbeidsuka på Kaikroa på Lyngseidet i fjor vinter. Politiet tiltalte den 37-årige kokken for seksuell handling med barn under 16 år.

Selv om kokken nektet for å ha rørt ungjentene, fastslo flere vitner at han stadig la handa si på baken deres og kløp til. Ved minst en anledning stakk han en flaske mot rumpene deres, skriver avisa Nordlys.

Retten er enig i at kokken oppførte seg dumt og meget kritikkverdig, men frikjenner ham fordi han ikke rørte jentenes kjønnsorgan - og at det dermed ikke var seksuelt. Dommerne fastslår at jentene opplevde grafsinga som ubehagelig. 14-åringene sa imidlertid ikke fra om dette til 37-åringen.

- Retten ligger ut fra forklaringene til grunn at det var en god og til tider spøkefull tone mellom tiltalte og de to jentene også etter at tiltalte hadde foretatt handlingene, konkluderer Nord-Troms tingrett.

Kokken ble også frikjent for at han hadde sagt følgende til jentene da de ønsket å kjøpe vin:

- Jeg må se legitimasjon for å se om dere har hår på musa.