Frikjent for smugling av 15 kilo heroin

To menn fra henholdsvis Oslo og Bærum er av Borgarting lagmannsrett frikjent for smugling av 15 kilo heroin til Norge. I fjor dømte herredsretten hver av de to til 15 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren til den 37 år gamle bærumsmannen, Carl Rieber-Mohn, regner med at hans klient vil fremme erstatningskrav for de to årene han har sittet i fengsel, skriver Asker og Bærums Budstikke.

Saken startet 14. mars 1996, da tollere i Kristiansand fant 5,9 kilo heroin i reservehjulet på en bil som kom til Norge med ferje fra Danmark. For å få tak i mottakeren av stoffet, lot politiet bilen kjøre videre til Oslo. Da politiet slo til mot bilen like ved Fornebu, ble føreren pågrepet sammen med tre andre menn, alle mistenkt for å stå bak smuglingen. I ni måneder sto bilen på lager hos politiet før det ble funnet ytterligere ni kilo heroin gjemt i bilen.

Da saken kom opp for Asker og Bærums herredsrett ble de fire tiltalte funnet skyldige og dømt til lange fengselsstraffer. Samtlige anket til lagmannsretten, som reduserte straffene med henholdsvis tre og ett år for de to som ikke ble frikjente.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen vil ikke kommentere frifinnelsen, men sier at han vil anbefale Riksadvokaten å anke straffeutmålingene for de dømte.

(NTB)