Frikjent for voldtekt ti år etter løslatelsen

DNA-bevis frikjente James Giles (53).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): James Curtis Giles tilbrakte ti år i fengsel for en gjengvoldtekt han hevdet han ikke hadde begått. Mandag, mer enn ti år etter han ble løslatt, ble arrestasjonen av ham anerkjent som en sak om misforstått identitet.

I ankeretten i Dallas er Giles den trettende personen som siden 2001 er blitt frikjent av DNA-bevis, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg håper vi fortsetter å gjøre det rette i slike situasjoner. Ikke vent så lenge på å få ting riktige, uttalte Giles.

Giles sonet ti år i fengsel for å ha gjengvoldtatt en jente i 1982. Navnet James Curtis Giles ble nevnt av en av de andre som ble dømt i saken, og politiet fengslet Giles selv om han ikke lignet den opprinnelige vitnebeskrivelsen. Han hadde også alibi for den aktuelle natten. Det viste seg at politiet var på jakt etter en annen James Giles - som de fant 40 kilometer unna den første med navnet.

Dallas er nå den byen i USA som har hatt flest frifinnelser etter at DNA-bevis har blitt tatt i bruk i saker der det ikke har vært mulig å få til før. Giles, som forlot rettssalen med et smil, sier at han ikke har hevntanker overfor staten.

FRIKJENT: James Curtis Giles måtte leve med å være stemplet som seksualforbryter. Nå har DNA-bevis frikjent ham, ti år etter han sonet dommen ferdig. Foto: TIM SHARP/AP/SCANPIX
FRIKJENT: James Curtis Giles måtte leve med å være stemplet som seksualforbryter. Nå har DNA-bevis frikjent ham, ti år etter han sonet dommen ferdig. Foto: TIM SHARP/AP/SCANPIX Vis mer