HVA SKJEDDE HER? De tre mennene og Andrea Voll Voldum er uenige om hva som skjedde i denne senga 23. mars 2014. Foto: Politiet

Frikjent nummer 1

- Jeg klarer ikke vanligvis å få ereksjon etter å ha drukket i 16 timer. Jeg kunne like godt ha anmeldt Andrea for voldtekt, sier 31-åringen i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag 22. mars dro de tre mennene på vorspiel på «Harryhytta», før de dro på utstedet «Bar(t)» i Hemsedal sentrum.

I bunnen av saken kan du klikke deg videre til neste avhør.

Klokka halv ett møtte Andrea en av mennene, en 31 år gammel mann som spiste nattmatt, utenfor Shell-stasjonen i sentrum. Hun blir så invitert med på nachspiel, og i taxien sitter hun først på fanget hans, men flytter seg fordi han beføler henne på låret.

I sitt første avhør, 25. mars, husker 31-åringen svært lite av hva som skjedde på dagen, kvelden og natta fra den 22. til 23. mars.

Han forteller i avhør at han begynte å drikke da han sto opp klokka 13 lørdag, både Jägermeister og øl. Han husker ikke hva han drakk, eller inntok av narkotika på nachspiel på «Harryhytta» eller i campingvogna. Han er sikker på at han tok én brukerdose MDMA, men usikker på om han tok mer.

- Jeg var veldig alkoholisert. Usannsynlig full, sier 31-åringen i avhør, som forklarer at han var «mer full enn rusa».

I avhøret sier han at han ikke kan huske om han snakket med Andrea på nachspielet på «Harryhytta», men at det godt kan hende at han gjorde det.

31-åringen kan heller ikke huske at en av de andre mennene ga Andrea MDMA og husker ikke at han skal ha hentet vann til Andrea så hun kunne skylle ned pillen. Andrea har forklart at de to 31-åringene som var til stede i kjelleren, smilte lurt til hverandre da hun spurte hvor lang tid det ville ta før stoffet begynte å virke.

Andrea ble redd og ville stikke fingeren i halsen, men har forklart at de to mennene oppholdt henne med prat.

Politiet spør 31-åringen om han husker at han lå i ei seng i kjellerstua sammen med Andrea. Dette kan han ikke huske, og han sier han ikke kan huske om han hadde sex med Andrea i denne senga. En av kameratene forklarte i avhør at Andrea og 31-åringen lå sammen i senga i kjelleren, men at han ikke visste hva som skjedde der.

Andrea har på dette tidspunktet forklart at hun kan huske at 31-åringen hadde sex med henne i senga i kjellerstua. 31-åringen ble dømt for forholdet i Hallingdal tingrett, men frifunnet av en enstemmig lagmannsrett. Andrea var usikker på hva som hadde skjedd, og en av nachspieldeltakerne hadde sagt i avhør at han lå og sov i senga, og ville ha merket dersom noen hadde sex.

Da de andre på nachspielet la seg til å sove, tok de tre mennene og Andrea en taxi til campingvogna.

31-åringen husker at han løftet Andrea inn i taxien fordi hun frøs, og han forteller at hun satt på fanget hans på vei til campingvogna. Han kan ikke huske om han bar Andrea inn i campingvogna over skuldra, slik Andrea i husker glimt av i avhør.

Taxisjåføren som kjørte dem til campingvogna, forklarte i vitneavhør at «jenta hadde absolutt ingen kontakt med livet».

- Hun klarte ikke å gjøre noe selv og en av mennene måtte hjelpe henne. Hun klarte ikke å gå selv, øynene hennes var åpne, men hun så bare rett opp. Hun ble båret inn og ut av taxien, sa taxisjåføren. Lagmannsretten fant også dette bevist.

31-åringen kan ikke huske at noen snakket om Andreas fysiske tilstand, og han husker bare glimt av det som skjedde inne i campingvogna. Han kan ikke huske at han hadde sex med Andrea, men forklarer at han forstår i ettertid at dette kan ha skjedd.

Politiet konfronterer så 31-åringen med at han husker svært lite, men likevel er sikker på at Andrea ikke ble voldtatt.

- Det er ikke i oss. Det er ingen av oss som ville gjort en flue fortred, sier 31-åringen.

- Baserer du det på hva som skjedde den kvelden, eller på hvordan du kjenner de andre mennene? spør politiet, hvor 31-åringen svarer at han ikke husker så mye, men at han ikke kan forestille seg at noen har tvunget seg på jenta.

- Det er ikke i vår natur. Heller ikke å ha sex med en bevisstløs person eller en person som ikke kan ha sex tilbake, sier 31-åringen i avhør, som lurer på hva som er vitsen med det.

Andrea har forklart i avhør at en av mennene skal ha sagt «Nå tror jeg hun kommer til seg selv igjen», og at en annen skal ha sagt «finn fram mer dop». Dette husker ikke 31-åringen at noen sa.

31-åringen forteller videre at han hadde bokser på seg da han våknet og at han lå i samme seng som de to andre mennene og Andrea. Han visste ikke hva som hadde skjedd.

- Dette husker jeg dårlig, sier 31-åringen, som forklarer at han har en form for «blackout». En av de andre mennene, en 27 år gammel mann, forklarte at han ikke våknet i senga sammen med de andre, men i en sofa i spikerteltet tilhørende campingvogna.

31-åringen forteller i avhør at han fortsatt er usikker på om han hadde sex med Andrea, men husker at han kysset og klinte med henne.

- Jeg klarer ikke vanligvis å få ereksjon etter å ha drukket i 16 timer. Jeg kunne like godt ha anmeldt Andrea for voldtekt, sier han i avhøret.

31-åringen forteller at han er fortvilet over at han ikke husker mer, og at han også er interessert i å komme til bunns i saken. Han betegner situasjonen som «grusom», og kan ikke tenke seg at noen har tvunget Andrea til å ha sex.

- Det var ingen av oss som voldtok henne. Dersom de hadde hatt sex, var dette av fri vilje, sier 31-åringen, som husker at en av mennene spurte Andrea «vil du gifte deg med meg?» da hun forlot campingvogna.