Frikjent nummer 3

- Vi planla liksom ikke å finne ei jente og gruppevoldta henne, om det var det du tenkte på, sier en 27 år gammel mann i avhør.

CAMPINGVOGNA: BIldet viser campingvogna med tilhørende spikertelt. Foto: Privat
CAMPINGVOGNA: BIldet viser campingvogna med tilhørende spikertelt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en 27 år gammel mann som inviterte Andrea med på nachspiel i «Harryhytta».

Da politiet banket på døra til campingvogna, var 27-åringen våken, og hadde rukket å se tre episoder av TV-serien «Californication» før politiet pågrep ham. Han hadde ikke fått med seg at Andrea forlot campingvogna.

I bunnen av saken kan du klikke deg videre til Andreas versjon av saken.

I avhør forteller 27-åringen at han tror han hilste på Andrea på nachspiel på «Harryhytta», men at de ikke snakket sammen da.

Han sier at han ikke husker hva han gjorde på nachspielet. Han husker ikke hvem han snakket med eller hva som skjedde i tida fra de forlot nachspielet med maxitaxi, til de ankom campingvogna.

- Hun gikk selv frivillig inn i taxien og hun var våken, sier 27-åringen, som påpeker i et annet avhør at han ikke var sikker på dette, og at han antok dette fordi hun var oppegående nok til å ha sex seinere.

Politiet spør 27-åringen i avhør om hvilke planer som ble lagt før de dro på fest.

- Vi reiste vel ut for å ha det det gøy, forhåpentligvis treffe en dame kanskje.

- Ble det lagt noen planer for hva dere skulle gjøre når dere kom «hjem»?

- Vi planla liksom ikke å finne ei jente å gruppevoldta henne, om det var det du tenkte på, sier 27-åringen, og forklarer at sex ikke er noe tema før man drar ut for å feste.

- Vi reiser ut og prøver kanskje å finne en jente som vil være med på nachspiel, og vil jenta ha sex er det en bonus. Hvis ikke, så får hun gå. Sex er ikke noe tema, sier mannen, som forklarer at formålet for dem er å ha det gøy på fest.

27-åringen blir spurt om han tok narkotika sammen med Andrea den kvelden. Det kan han ikke huske at han gjorde. Han blir så gjort kjent med av politiet at en av kameratene har sagt i avhør at alle tok dop sammen.

- Det husker ikke jeg, sier 27-åringen. Ifølge dommen var ikke 27-åringen tilstede i kjelleren da Andrea ble tilbudt MDMA.

Retten fant det videre helt sikkert at alle fire hadde inntatt MDMA, basert på blodprøver. Andrea skal ha fått i seg 250 mg eller mer, ifølge en overlege som vitnet i retten. Dosen Andrea fikk i seg kunne medført alvorlig forgiftning og død, går det fram av dommen.

- En vanlig dose er 0,25 gram, sier 27-åringen i avhør.

Han forklarer i avhør at han ikke ønsket å se på de andre ha sex, og at han derfor oppholdt seg i spikerteltet tilknyttet campingvogna. Han forklarer så at han ble ropt på av Andrea på et tidspunkt.

Da han kom inn i campingvogna, var hun ifølge ham naken, og hun sa at han skulle komme for å «pule».

27-åringen forteller i avhør at han ble henrykt, siden han ikke hadde hatt sex på et år. Da han og Andrea hadde sex, oppfattet han ikke fornærmede som redd. Det var Andrea som tok initiativ og styrte sexen, forklarer han.

Politiet spør om når han husker noe om tilstanden til Andrea. Han svarer at det eneste tidsrommet han husker noe om tilstanden hennes, er fra når de har sex.

- Hun var «veldig på» og styrte alt, sier 27-åringen, som legger til at Andrea ville at han skulle se henne i øynene. Andrea forklart at hun ikke husker at hun opptrådte aktivt under sexen.

Etter å ha hatt sex, ble de liggende å prate i senga, ifølge 27-åringen, som ikke husker når han sovnet eller våknet.

- Jeg tolket alt som gjensidig sex, sier 27-åringen i løpet av avhøret, som tror at Andrea angret seg, og at hun har anmeldt for å lette på sin samvittighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer