Frikjørere kan ha utløst stort snøskred i Oppdal

Rødflagget var satt opp. En person berget ut i live - fortsatt leiting etter flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst en person er tatt av et stort snøskred ved Oppdal skisenter i Vangslia i formiddag.

- En person er gravd fram fra snøen og har greid seg bra. Lavinehunder og Røde Kors-mannskaper er på vei for å leite etter mulige andre som er tatt av raset.

- Det skal ha vært mye folk i området da vi fikk den første meldingen om skredet klokka 11.45, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Her er webkamera fra skianlegget.

Rødt fareflagg var ute Skisenteret hadde hengt ut det røde skredfareflagget før raset i formiddag.

- Skredet skjedde utenfor de preparerte områdene i skianlegget. Vi fraråder å kjøre i disse områdene, sier Arnt Gulaker, skipatrulje og sikkerhetsansvarlig ved alpinsenteret, til Dagbladet.

- Frikjørere elsker å bruke dette området, sier Gulaker - uten direkte å antyde at skiløpere var på feil sted til feil tid.
Han forteller at tre-fire personer sto på slalåmski i området da skredet gikk - i øvre del og tett på der skredet ble utløst.

Fire kjørte sammen Politiet bekrefter at personen som ble tatt av raset, kjørte ski sammen med tre andre, som ikke ble tatt av skredet.

Klokka 13.30 er fortsatt store mannskaper fra politi, Røde Kors, skisenteret og frivillige i gang med søk sammen med flere lavindehunder fra Norske Redningshunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er ikke gjort funn av andre personer, og heller ikke sett løse gjenstander eller spor som gir indikasjon på at flere er tatt av raset. Det er heller ikke noen vitneutsagn som peker i den retningen, men hele området skal finkjemmes, sier operasjonsleder Astrid Metlid.

Et Sea King redningshelikopter er på stedet.

Raset er 300 meter langt og 100 meter bredt.

- Det var en skipatrulje som observerte skredet umiddelbart fra toppen av anlegget. Skredet har gått like ved alpinbakken, sier politiets operasjonsleder.

Ifølge lokalavisa opp.no har det kommet 30 centimeter nysnø i skredområdet i løpet av siste døgn.

Seinest i går ble riksvei 511 i Storlidalen nabolaget sperret av et 20 meter bredt snøras.

Det er først i neste uke at det er vinterferie ved skolene i Sør-Trøndelag.