Friklatrere skrev historie etter 19 dager i fjellveggen

Klatret den fryktede Dawn Wall-ruta i California.

<strong>FRIKLATRING:</strong>  Tommy Caldwell og Kevin Jorgeson (avbildet) fullførte noe ingen andre har gjort før dem. Foto: AP Photo/Tom Evans
FRIKLATRING: Tommy Caldwell og Kevin Jorgeson (avbildet) fullførte noe ingen andre har gjort før dem. Foto: AP Photo/Tom Evans Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To friklatrere fullførte i natt noe som aldri er blitt gjort før: Å friklatre Dawn Wall-ruta i fjellet El Capitan i Yosemite Valley i California i ett strekk.

I 19 dager har klatrerne Kevin Jorgeson (30) og Tommy Caldwell (36) delt bilder på sosiale medier fra det som regnes som verdens tøffeste klatrerute, skriver The Guardian.

Dawn Wall er det bratteste og høyeste partiet på El Capitan og ble første gang besteget i 1970. Caldwell og Jorgeson nådde toppen rett over halv ett natt til torsdag.

Mens man i teknisk klatring bruker tau og andre hjelpemidler, bruker man sikringsutstyret utelukkende for å sikre fall i friklatring.

- Dette handler om å realisere en drøm, twitret Jorgeson tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer