Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frimerke til 20 000 kroner

I 1895 kjøpte noen et frimerke til 20 øre. Nå selges det for 20 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 20 øres frimerke fra 1895 er blant objektene på Kjell Germetens frimerkeauksjon i Oslo førstkommende lørdag. Det som gjør akkurat dette frimerket så verdifullt, er at det aldri har blitt brukt.

Hvis frimerket var blitt stemplet, ville verdien ha vært mellom 20 og 30 kroner, ifølge Kjell Germeten.

Frimerker, gamle brev og postkort med en samlet verdi på om lag sju millioner kroner skal under hammeren på den internasjonale auksjonen.

Samlerne kan også slå kloa i en rekke eksemplarer av Norges første frimerke fra 1855. Verdien på disse varierer kraftig etter hvor de er stemplet. Merker som er stemplet i Christiania eller i Drammen kan man i dag få kjøpt for omtrent 500 kroner, mens merker stemplet om bord om bord i dampskip som gikk i postrute langs Norskekysten koster mer enn ti ganger så mye.

Et frimerke som er stemplet «Dampskipet Bergen i 1856 og et annet stemplet om bord på dampskipet «Lindesnæs» samme år har utropspriser på henholdsvis 15.000 og 10.000 kroner på auksjonen.

(NTB)

HAR STEGET I VERDI:</B> 20 øre kostet dette frimerke for 108 år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media