Frir til kundene

Husbank-direktør Lars Wilhelmsen forteller at det er mye billigere å binde lånet i banken hans enn å ha flytende rente i de andre bankene. Nå kommer kundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har vel to milliarder kroner igjen, så det haster for dem som vil ha lån hos oss, sier Wilhelmsen.

Hvis du binder lånet i Husbanken, må du betale 5,5 prosent rente. Den flytende renta i banken ligger i øyeblikket på 4,2 prosent, men blir oppjustert til 4,6 prosentpoeng 1. oktober. Til sammenlikning ga Finansbanken i går beskjed om at de setter opp den flytende renta med 0,5 prosentpoeng til 6,45 nominelt, altså nesten en prosent mer enn den faste renta til Husbanken.

Også DNB korrigerer den flytende renta. Fra 17. august koster billigste lån 6,30 prosent.

- Best i klassen

- Det er jo artig å være best i klassen for en gangs skyld. De lave rentene skyldes at den justeres to ganger i året. På den måten ligger vi i etterkant av dagens renteøkning, noe som kommer kundene til gode. På samme måte kommer vi dårligere ut hvis renta brått skulle synke, opplyser Lars Wilhelmsen.

Han legger ikke skjul på at det kan lønne seg å binde lånet i Husbanken. - Vi er i utgangspunktet veldig forsiktige med å gi råd. Det er vanskelig å spå rentenivået om fem år, men i øyeblikket kan det synes meget gunstig for kundene å binde lånet. Dette har vi også merket på antallet henvendelser, sier Wilhelmsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer