Frir til Røkke

Her er olje- og energiminister Marit Arnstads plan for å redde regjeringen i gasskraftsaken: Staten og næringslivet spleiser på et gigantisk forskningsprogram som skal gi utslippsfrie gasskraftverk i nær framtid. Arnstads drømmepartner er Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag legger Marit Arnstad fram gassplanen på fylkesårsmøtet i Nord-Trøndelag Senterparti. Etter det Dagbladet erfarer er Kjell Inge Røkke og Aker Maritime en av ønskepartnerne i den miljøvennlige gass-spleisen. Norsk Hydro, Kværner og ABB er også aktuelle kandidater til det rådyre spleiselaget.

Målet er at Norge skal bli ledende på produksjon av energi uten miljøskadelige COæ-2å-utslipp - og strategien er en storstilt satsing på forskning, utvikling og utprøving av ny renseteknologi.

Vil overbevise Ap

Det er knyttet stor spenning til olje- og energiminister Marit Arnstads behandling av gasskraftsaken. Hvis planen ikke lykkes, kan det bli saken som fører Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg inn i statsministerstolen.

Sammen med Høyre og Fremskrittspartiet har Ap nemlig flertall i stortinget for bygging av gasskraftverk med dagens teknologi, og kan dermed felle regjeringen - som er imot.

Sp-statsråden har i lang tid arbeidet med den offensive strategien som skal gjøre det vanskelig for Ap å gå inn for gasskraftverk med dagens teknologi - som vil gi økte COæ-2å-utstlipp. Etter det Dagbladet kjenner til er det store forventninger til at «tilbudet» skal overbevise gasskrafttilhengerne i Ap om å droppe utbygging av gammeldagse gasskraftverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer