Frir til SV og mellompartiene

Åse Kleveland har ikke på noen måte gitt opp håpet om å få ordførerjobben i Oslo. Om nødvendig vil hun snappe mellompartiene foran nesa på Høyre og Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åse Kleveland kom til valgvaken i Folkets Hus i Oslo som en dronning i håp om å bli ordfører. Til tross for stemmemessig motgang har hun fortsatt tro på at Arbeiderpartiet i samarbeid med andre partier kan ta byrådsmakta i Oslo.

- Natta og dagene framover vil vise om det kan åpne seg interessante konstellasjoner, sier Kleveland til Dagbladet :på nettet.

- Og bortsett fra SV betyr det?

- Jeg merker meg at Per Ditlev-Simonsen tar for gitt at mellompartiene vil samarbeide med Høyre og Frp. Jeg tror det er en grense for hvor langt mellompartiene er villig til å strekke seg i forhold til Frp, sier Kleveland.

Hun mener at selv med et rent borgerlig flertall i hovedstaden ikke nødvendigvis betyr at Arbeiderpartiet er ute av dansen. Alt avhenger av hvordan de neste dagenes politiske tilnærmelser utarter.

Problematisk valgkamp

Også Åse Kleveland tror at den sterke fokuseringen på rikspolitikken i valgkampen har vært en hemsko for valgkampen i hovedstaden.

- Vi har fokusert på boligsituasjonen i Oslo, og det er ikke akkurat rikspolitikk, sier ordførerkandidaten.