Frisk bisk!

TROMSØ (Dagbladet): Telemedisin er det siste i behandling av dyr. I går ble Diva i Tromsdalen friskmeldt av en ekspert i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lyd og bilder fra Divas hjerte overføres elektronisk til eksperten ved Veterinærhøgskolen. Minutter seinere kommer svaret: Ingen unormale hjertelyder ble oppdaget.

- Dette er en fantastisk mulighet for bedre behandling av dyr. Samtidig hever det vårt eget kunnskapsnivå, mener veterinær Bente Akselsen.

Hun og kollegaene ved Tromsdalen dyreklinikk er de første i Europa som tar i bruk telemedisin i behandlingen av dyr. Det skjer i samarbeid mellom dyreklinikken, Norges veterinærhøgskole, Telenor og Nasjonalt senter for telemedisin i Tromsø.

Betennelse?

For nå kan også de firbeinte endelig høste fruktene av ny og avansert teknologi - i går ble den revolusjonerende behandlingsmetoden demonstrert: Den fem år gamle hollandske gjeterhunden Diva har nylig hatt livmorbetennelse. Men eieren har mistanke om at bakterier har spredt seg i blodet, veterinærene tror hunden kan ha utviklet en betennelse i hjertemuskelen.

Et elektronisk stetoskop overfører hundens hjertelyd til datamaskinen, informasjonen sendes til en ekspert i Oslo ved hjelp av et e-postprogram. Nøyaktig det samme skjer med røntgenbilder, EKG og ultralyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer