«Frisk» brite død av svineinfluensa

Nå eksploderer dødstallene i Storbritannia.

GUTT MED MASKE: På metroen i Buenos Aires i Argentina. Fredag var det offentlig fridag i Argentina for at helsemyndighetene skulle få arbeide med å hindre svineinfluensaen i å spre seg videre. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko
GUTT MED MASKE: På metroen i Buenos Aires i Argentina. Fredag var det offentlig fridag i Argentina for at helsemyndighetene skulle få arbeide med å hindre svineinfluensaen i å spre seg videre. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 66 år gammel mann fra den engelske byen Essex utenfor London er den første briten som er død utelukkende på grunn av svineinfluensa, skriver Sky News.

Dødstallene i Storbritannia har dermed doblet seg i løpet av de de siste tre dagene, og er nå oppe i 14.

Det melder nyhetsbyrået AFP.Andre sykdommerDe 13 øvrige som har dødd med influensaviruset H1N1 skal også ha hatt andre sykdommer.

Det har derfor vært uklart hvilken betydning svineinflunensaen skal ha hatt for at de døde.

Ifølge Storbritannias helsedirektør Sir Liam Donaldson, er 335 mennesker innlagt med svineinfluensa på de britiske øyer. Tilstanden skal være kritisk for 35 av dem, skriver Sky News.

Antallet tilfeller av svineinfluensa i Storbritannia nærmer seg nå 10.000.

- Men trolig er de reelle tallene langt høyere, fordi de fleste blir friske uten å kontakte lege, sier helsedirektøren, ifølge AFP.

Han antyder at rundt 8000 briter smittes av viruset hver uke.

Verst i hovedstadenLondon er hardest rammet av svineinfluensa på de britiske øyer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer