Frisk nok til rettssak

Ian Huntley, som er siktet for mordet på de britiske småjentene Jessica og Holly, er erklært frisk nok til å stilles for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag leste aktor Karim Khalil opp rapporten fra lege Christopher Clark for retten. Clark, som er psykiater, har observert Huntley ved sykehuset Rampton i Nottinghamshire.

- Ikke alvorlig syk

- Rapporten konkluderer med at Huntley er frisk nok til å tiltales og til å stilles for retten, sa Khalil ifølge Sky News.

Han la til at Huntley ikke lider av noen form for «alvolig mental sykdom». I tillegg er det ikke funnet noen beviser for at han har lidd av en «signifikant humør-forstyrrelse».

Huntley holdes nå i varetekt, og skal foreløpig ikke flyttes tilbake til det strengt bevoktede sykehuset.

Han skal møte i retten neste gang 15. november.

28-åringen fra Soham er i tillegg til drapssiktelsen også siktet for å ha hindret etterforskningen.

Streng sikkerhet

Huntley ble kjørt til retten i en politibil med sotede vinduer flankert av patruljerende politibiler. Sikkerheten var streng og politiet sperret av hele gata på utsida av rettsalen før Huntley skulle møte.

Illsinte briter har tidligere kjørt hardt på Huntley og kjæresten Maxine Carr. Demonstranter har blant annet krevd dødsstraff for 28-åringen. Men denne gangen ble det ingen gjentakelse av bråket.

Huntley var vaktmester på Soham Village College da Holly og Jessica, begge 10, forvant 4. august i år. De to ble funnet drept 17. august.

Maxine Carr er siktet for å ha hindret etterforskningen i drapssaken. Hun holdes i det beryktede Holloway Prison i Nord-London og venter på rettsak.

<B>MOBBEN GIKK AMOK:</B> Briter krevder Huntley hengt 10. september i år. I dag ble den tidligere vaktmesteren erklært frisk nok til å stilles for retten.
<B>I RETTEN:</B> Ian Huntley i retten første gang 10. september.