Frisk pris: Selger ber om 25 millioner kroner for en leilighet i dette bygget på Skillebekk i Oslo. Foto: Privatmegleren/FA
Frisk pris: Selger ber om 25 millioner kroner for en leilighet i dette bygget på Skillebekk i Oslo. Foto: Privatmegleren/FAVis mer

Frisk pris på Skillebekk

Selger ber om 25 millioner kroner for leiligheten i Gabels gate i Oslo. - Helt realistisk, mener megler Anders Langtind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsmegler Anders Langtind hos Privatmegleren Ullevål kan i hvert fall ikke beskyldes for å drive med lokkepriser, skriver Finansavisen.

Leiligheten i Gabels gate 17 har en prisantydning på 25 millioner kroner. Med et boligareal på 165 kvadratmeter gir det en kvadratmeterpris på 150.000 kroner.

Det er priser man normalt bare finner noen få steder i Oslo. De beste beliggenhetene på Gimle - noen få kvartaler unna - har vippet over denne prisen, men andre steder på Frogner er dette langt over normal kvadratmeterpris, ifølge avisen.

Opplysninger fra Eiendomsregisteret viser at naboleiligheten ble solgt for 7 millioner kroner for tre og et halvt år siden, noe som tilsvarer en kvadratmeterpris på rundt 75.000 kroner.

Få nye bygårder

- Leiligheten i Gabels gate ligger i et relativt nytt bygg fra 2000 og går over hele fjerde etasje. Her finner du kvaliteter som heis, peis og garasje med blant annet varmekabler i oppkjørselen, forteller Langtind, som mener kvaliteten forsvarer prisen, sier megleren til Finansavisen.

Nye bygårder er sjeldne i dette området, og Langtind mener det gjør leiligheten spesielt attraktiv.

- Dette er en av få nye bygårder. Alt rundt her er over 100 år gammelt. Hadde denne leiligheten ligget i en typisk bygård fra 1890 og hatt de samme kvalitetene som denne, ville kanskje prisen vært opp mot 100.000 kroner pr. kvadratmeter, mener han overfor avisen.

I den samme gaten er det en like stor leilighet som er til salgs for 15,5 millioner, nesten 10 millioner kroner mindre. Den ligger i en bygård fra 1919.

- Man kan gjerne pusse opp disse eldre leilighetene, men ofte får man ikke heis og garasje likevel, sier han.

Etter at leiligheten har vært annonsert i en knapp uke, har Langtind allerede gjennomført fire visninger.

- Men jeg har ikke fått noen bud ennå, innrømmer han overfor Finansavisen.

Flere økonominyheter

Nordea hever rentene
Norges Bank selger valuta