Friskere uten lykkepillen

BERGEN (Dagbladet): 29-åringen som ble syk av lykkepillen har en bedre mental helsetilstand i dag enn da han ble varetektsfengslet for halvannet år siden. Det hevdet tiltaltes lege i retten. 29-åringen har kuttet ut pillene nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag skal forsvarer og aktor holde sine prosedyrer i saken der 29-åringen står tiltalt for å ha truet og knivstukket en av vaktene på studentklubben på Fantoft Studentby i Bergen. 29-åringens forsvarer, advokat Bjørn Meltzer, mener det var kombinasjonen lykkepiller og alkohol som utløste den meningsløse handlingen.

Tydelig bedring

29-åringens behandlende lege i Bergen Landsfengsel, overlege Hans Hellerud, fortalte i Bergen byrett i går at tiltalte i lengre tid hadde vært plaget av tvangstanker.

- Tvangstankene dreide seg om våpen og våpenbruk. Han forbandt seg sjøl med bruk av våpen, og var utrygg på hvordan han ville klare å kontrollere dem, sa Hellerud. Tvangstankene medvirket til at 29-åringen skaffet seg våpen for å forsvare seg.

Rask bedring

Hellerud sa at bedringen i 29-åringens mentale helsetilstand skjedde raskt etter at han ble varetektfengslet og mens han fortsatt brukte lykkepillen. I tillegg fikk han andre medisiner. Bedringen har imidlertid fortsatt også etter at tiltalte droppet alle medisiner og bare fortsatte med samtaleterapi.

- Sønnen min pleide å sovne når han drakk alkohol, og jeg har aldri oppfattet ham som voldelig, fortalte 29-åringens mor da hun vitnet i går. Hun sa at våpenblad først begynte å dukke opp hjemme hos dem etter at sønnen begynte å ta det antidepressive middelet Seroxat.

Hun oppfattet aldri sønnen som depressiv, men heller som frustrert og fortvilet over sin livssituasjon da han flyttet fra barna og ble arbeidsledig.

- Da han kuttet ut Seroxat skjedde det en fantastisk endring. Han har fått tilbake sitt gode humør. Hun mener sønnen har det mye bedre i dag enn da han gikk på medisiner.