Friskere Veronica på bytur i Oslo

Veronica Orderud dukket uanmeldt opp på kontoret til Frode Sulland i Oslo, og ville ha selskap. Dessverre var Sulland på ferie og hans assistent Ina Strømstad forhindret fra å komme. De andre siktede i trippeldraps- saken har også fått litt frihet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sulland går til Høyesterett

Veronica er bedre

Den trippeldrapssiktede 27-åringen ble likevel sittende og prate med personalet på advokatkontoret i en drøy time.

- Joda, det stemmer at Veronica var innom på et spontant besøk hos oss sist torsdag. Jeg ble oppringt like i forveien, men satt i et annet møte og kunne ikke komme. Veronica møtte i stedet advokatfullmektig Lars Tønnesen, opplyser advokat Ina Strømstad.

- De to kjenner hverandre fra før. Tønnesen jobber også med trippeldrapssaken, legger Strømstad til.

Tid til overs

For Veronica Orderud er staben rundt hovedforsvarer Frode Sulland blitt hennes nærmeste støttespillere. Først og fremst faglig, men den menneskelige siden er trolig vel så viktig akkurat nå.

Som kjent brøt Veronica Orderud sammen og måtte legges inn på psykiatrisk avdeling ved Sentralsykehuset i Akershus forrige helg. Sist torsdag ble hun overført til en annen behandlingsinstitusjon - et rehabiliteringssenter på Romerike.

I forbindelse med overflyttingen fra sykehuset oppsto det ledig tid.

- Politifolkene ga henne derfor litt armslag. Hun valgte å besøke oss, forteller Ina Strømstad, og understreker at de samme politifolkene selvsagt fulgte henne til advokatkontoret i Møllergata midt i Oslo.

Om Veronica fikk shoppet eller gått på restaurant, slik hun i brev til familien har fortalt at hun savner, vet ikke Ina Strømstad.

Alle har vært «ute»

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier er ikke kjent med at Veronica Orderud fikk ta seg en tur på byen torsdag:

- Men dersom det skjedde, ble hun fulgt av to politifolk, sier etterforskningslederen.

Dagbladet er kjent med at de fire trippeldrapssiktede har fått hver sine lufteturer.

  • Veronica Orderud har tidligere fått lov til å sitte på kafé på Gjøvik med en venninne i halvannen time. Hun har også - under en pause i et fengslingsmøte - fått spise lunsj på en Lillestrøm-kafé med bare politiets avhører og en sekretær fra advokatkontoret til stede.
  • Per Orderud er underlagt de strengeste vilkårene. Men én gang har også han sluppet ut av fengselet. Han dro til Orderud gård - der han blant annet plukket ut hvilke dyr som skulle slaktes for kjøttproduksjon. Under samme framstilling skal han ha vært innom Sørum sentrum.

Ute med sønnen

  • Kristin Kirkemo skal ha fått lov til å være ute en hel dag sammen med sønnen sin (4). De gikk tur i parken og besøkte butikker i Drammen. Kristin skal ha blitt observert mens hun handlet i en klesbutikk.
  • Lars Grønnerø d ble fulgt hjem til Frognerveien hvor han viste politiet hvordan de skulle lete etter informasjon i datamaskinen hans. Etterpå viste han politiet hvor han skal ha prøveskutt sin 38-kalibrede revolver. Deretter fikk han dra hjem til familien sin på besøk.