Friskmeldt av politiets psykiater

Nå vil han få kjæresten til Norge på familiegjenforening.

OMSTRIDT: Viacheslav Datsik (29) må få bli i Norge, mener advokaten hans og støttespillere i Russland. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
OMSTRIDT: Viacheslav Datsik (29) må få bli i Norge, mener advokaten hans og støttespillere i Russland. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Viacheslav Datsik (29), også kjent som «Røde Tarzan», tror det kun var politiske spill i regi av det russiske sikkerhetspolitiet FSB som gjorde at han ble sendt til det psykiatriske sykehuset der han satt før han rømte til Norge.

Nå mener Datsiks advokater at det er dokumentert at russiske myndigheter diktet opp diagnosen, og at Norge ikke har annet valg enn å la nynazisten bli værende her i landet.

- Ikke behov for behandling Politilegen i Oslo ble denne uka ferdig med sin vurdering av Datsik etter samtaler med fangen og gjennomgang av dokumenter, og slår fast at russeren ikke har noen alvorlig sinnslidelse.

- Konklusjonen er helt klar. Det foreligger ikke noe spesielt behov for psykiatrisk behandling eller ytterligere undersøkelser. Det eneste politilegen stiller seg skeptisk til, er hvorvidt min klient har så stor kompetanse på kampsport som han selv hevder, sier Datsiks forsvarer, advokat Fridthof Feydt, til Dagbladet.

Den straffedømte «mixed martial arts»-kjempen rømte fra sykehuset i St. Petersburg ved å bryte opp et gjerde med bare nevene. Seinere skaffet han to skytevåpen før han tok seg til Oslo på spektakulært vis for å møte nynazistvenner 19. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer