Friskt comeback

Mer pludrete, men kommer ikke til å bli mindre omdiskutert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamle folk med rare briller og helt feil skjerf forfølges og latterliggjøres på Sandaker-senteret. Pakistanske innvandrere får sine cd-favoritter vulgarisert. Stamming er blitt underholdning i beste sendetid.

Jo da, den nye runden med «Åpen post» sørger nok for at leserbrevspaltene i Aftenposten Aften blir fylt opp med indignerte brev helt fram til sankthans. Ja, kanskje blir «kulden» i den nye humoren, som bare trekkes lenger og lenger, analysert helt inn på kronikkplass i Dagbladet.

Men det er ikke kynisme Tufte Johansen og Eias humorprosjekt handler om. Gårsdagens premiere var snarere breddfull av deres spesialiteter; lune, småsurrealistiske morsomheter basert rundt en sylskarp assosiasjons- og observasjonsevne som fungerer selv på en halvgod kveld fordi man som tv-seer er blitt opplært og innkjørt i deres univers.

Ankepunktet mot gårsdagens premiere var at det lenge ble for pludrete og for kontorfellesskap-internt - uten at radarparet klarte å ta galskapen sin noe særlig videre. Dessuten var det første møtet med den gærne , stammende reporteren på pressekonferanse uoriginalt og lite morsomt.

Men betryggende er det at Tufte Johansen og Eia ikke er i nærheten av å bli voksne og politisk korrekte.