Friskt comeback

ASKER (Dagbladet): Frisk- Asker- Storhamar 2- 1, 2. NM-semifinale: Tidligere Vålerenga-kjempe Vegar Barlie la opp som hockeyspiller før forrige sesong. Tilbake på isen sendte han sin nye klubb Frisk-Asker et sjumilssteg nærmere NM-finale med to kølleperler i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt kjennes bare herlig akkurat nå. Vi skal blø for å komme til NM-finalen. Der hadde det vært veldig moro å få møte gamle lagkamerater fra Vålerenga. Våre sjanser har økt betraktelig, men vi er ikke der ennå, sier tomålsscorer og banens beste Vegar Barlie til Dagbladet. # For etter hjemmeseieren i Askerhallen i går står Frisk med to strake semifinaleseirer mot favoritten Storhamar. Best av tre får plass i finalen.

Det betyr at Frisk står med tre matchballer, mens Storhamar er nødt til å vinne tre på rad for å snyte Asker-laget for finaleplassen.

Innebandy

På isen i går var det ikke mye som vitnet om at Vegar Barlie var borte fra topphockey i et helt år før årets sesong.

- I fjor spilte jeg bare innebandy i Vålerenga sammen med broren min. Med familieforøkelse og ryggsmerter trodde jeg at jeg hadde lagt fra meg skøytene for godt. Men da Frisk-Asker ringte og ville ha meg med, kjente jeg at lysten var der. Jeg bestemte meg i samråd med min bedre halvdel, sier Barlie - som har tre NM-gull for Vålerenga.

I årets serie har Frisk gått seirende ut av bare en av seks møter med Storhamar.

- Vi har lært at vi ikke kan rote mot dem. De er drepende effektive hvis de får sjansen til å kontre, forklarer Barlie.

- Kampen ikke over

Etter et gjesp av en hockeykamp og 1-- 0 til Storhamar etter to perioder, ble tredje periode den reneste kanonaden. Frisk hadde sjanse på sjanse før jubelen slapp løs med Barlies utlikning etter drøye ni minutter. Og jubelen var enorm i Askerhallen da Vegar Barlie tre minutter senere senket Storhamar med et fantastisk slagskudd fra blålinja. Storhamar virket tamme, tross uflaks med en i tverrligger og en i stanga.

- Kampen om NM-finalen er ikke over før «the fat lady sings». Storhamar er det beste laget i ligaen og vil komme tilbake. Men vi er rede for utfordringen. Vi er gode nok. Nå får vi betalt for det harde arbeidet vi har lagt ned, sier Frisk-Askers franskkanadiske trener Serge Boisvert.

asle.hansen@dagbladet.no

# #

HYLLET: Tidligere Vålerenga-spiller

Vegar Barlie har gjort et strålende comeback i Frisk-Asker trøya etter ett år borte fra topphockeyen. Her flørter han med publikum etter å ha ekspedert pucken i mål og ført Asker-laget et stort skritt nærmere NM-finalen. # Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN

HYLLET: Tidligere Vålerenga-spiller Vegar Barlie har gjort et strålende comeback i Frisk-Asker trøya etter et år borte fra topphockeyen.Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN